Skabelsen af en dansk gin

Francisca  Listov-Saabye

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72203273

Njord Gin

Skabelsen af en dansk gin

Njord Gin er en ny dansk gin, der er destilleret på ingredienser fra den danske natur. AgroTech hjalp med at sætte gang i idéudviklingen og sikre værdifuldt input fra eksperter.

På et lille brænderi ved Randers fjord holder to store ginelskere til, nemlig Troels Præst Andersen og Lars Toke Graugaard. I et 220 liters håndlavet destilleringsapparat fra Tyskland fremstiller de deres hjertebarn, Njord Gin. En gin af højeste kvalitet, der er destilleret på utraditionelle ingredienser og med øje for de lokale, danske råvarer.

Passionen for gin stammer helt tilbage fra studietiden. Først billig gin, senere ind i de mere eksotiske afkroge af den klassiske spiritus’ verden, og nu er de selv på vej til forhandlere i hele Norden med deres eget produkt. Og det er med stor ros fra nogle af Danmarks fremmeste anmeldere af gin.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få flere cases.

Idéer og passion på flaske

Siden tankerne om at lave gin begyndte at tage form, har AgroTech hjulpet Troels og Lars Toke med at sætte idéer og passion på flaske.

"I første omgang hjalp AgroTech med idégenerere omkring forskellige smagskomponenter," fortæller Lars Toke.

De første prøver af ginen blev præsenteret for et smagspanel fra AgroTech, og med små ingrediensbøtter i hænderne gik Troels og Lars Toke tilbage til brænderiet med ny inspiration.

"Vi fik en blandt andet en lille bøtte med Nordmannsgran," husker Troels.

"Den typiske gransmag i gin kommer normalt fra enebær, og det er næsten blasfemi at bruge rigtig gran til at fremstille gin. Men det har faktisk været en helt central del af vores forsøg på at bryde med konventionerne," fortæller han.

Udover brugen af Nordmannsgran, afviger Njord Gin også fra normerne, da den ikke er destilleret på en base af korn, men en base af gode danske kartofler.

Værdifuldt input udefra

Efter utallige tilpasninger, prøvesmagninger og flere tilpasninger, fik AgroTech igen til opgave at sætte Njord Gin på vægtskålen.

AgroTech udvalgte højt kvalificerede bartendere fra københavnske cocktailbarer med stort kendskab til gin. Og gennem blindsmagninger og forsøg med at anvende Njord Gin, gav disse barer deres vurdering.

"Når man selv er ude at præsentere sit hjertebarn, vil dem, man får input fra, nok ubevidst tale en mere efter munden. Og det giver knap så brugbar feedback," forklarer Lars Toke.

"AgroTech har været med til at give os vurderinger af vores gin fra en mere objektiv distance. Det er vigtigt, fordi det sikrer, at Njord på trods af sin distinkte smag tiltaler lidt flere end os selv."

Hør mere

Samarbejdet mellem AgroTech og Njord Gin startede, da Troels og Lars Toke blev tildelt en Videnkupon til opskriftsudvikling. I dag er InnovationsFondens Videnkupon blevet erstattet af den nye i ordning InnoBooster, men AgroTech hjælper fortsat virksomheder med at omsætte støtte til udvikling af gode idéer og produkter. Hvis du vil høre mere om, hvordan vi kan hjælpe din virksomhed med produktudvikling af fødevarer, kan du kontakte Dorthe Lynnerup.

Mere information om Njord Gin kan findes på www.spiritofnjord.com og www.facebook.com/spiritofnjord