Undgå udvikling - her har du opskriften!

Eva-Carina  Nørskov

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72202396

Undgå udvikling - her har du opskriften!

Forskning i og udvikling af et godt psykisk arbejdsmiljø taler et tydeligt sprog om, at anerkendelse hænger stærkt sammen med udvikling og dermed styrket produktivitet og konkurrenceevne.

Ledelse og udvikling er ikke kun strategiplaner, men også i de små situationer i hverdagen at udvikle, anerkende, give god kritik på rette tid og sted, skabe samarbejde og undgå, at små konflikter vokser sig store og vanskelige at løse.

I hverdagssituationerne og i de små møder - formelle, men især måske de informelle møder - mellem mennesker på arbejdspladsen, er der muligheder for at skabe en udvikling, hvis vi er opmærksomme på kommunikationen og på eksempelvis at give passende feedback.

Center for Analyse og  Erhvervsfremme vender det hele lidt på hovedet, og har på baggrund af erfaringer fra udviklingssamarbejde med virksomheder samlet en afrivningsblok med de 25 bedste undskyldninger for ikke at involvere sig på arbejdspladsen.

Afrivningsblokken kan bestilles hos Center for Analyse og Erhvervsfremme og koster 20 kr. pr. stk. ekskl. moms.

Billede af en bunke afrivningsblokke med 25 undskyldninger for ikke at invovlvere sig på arbejdspladsen.