Usædvanlig renovering af arkitektonisk perle

Ole  Bisted

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 33 51.

Usædvanlig renovering af arkitektonisk perle

I Gentofte trængte byens gamle og smukke svømmehal, Kildeskovshallen, til en omfattende renovering. Efter godt 40 års uafbrudt drift i det hårde svømmehalsmiljø, var betonkonstruktionerne ved bassiner og vandbehandlingsanlæg hårdt medtagede. Kommunen besluttede derfor at lade Teknologisk Institut undersøge og udbedre tilstanden af bygningen og de vandbehandlingstekniske installationer.

Usædvanlig renovering af arkitektonisk perleKildeskovshallen er tegnet af arkitektparret Karen og Arne Clemmensen og er opført i perioden 1966-1972. Den adskiller sig fra andre svømmehaller ved at være udført i gedigne materialer, ligesom den er forsynet med indbyggede kunstværker. Der er fx etableret et gigantisk geometrisk abstrakt maleri i farverne blå, hvid og rød i det udendørs soppebassin. Set med datidens øjne var svømmehallen en højteknologisk bygning. Kildeskovshallen er vurderet bevaringsværdig og er i dag en fredet bygning. 

- Der er tale om en arkitektonisk perle. Derfor skulle vi i renoveringsopgaven bevare frem for at ændre, hvilket naturligt stillede krav til nænsomhed i både projekterings- og udførelsesfasen, fortæller seniorkonsulent Frank G. Bennetsen fra center for Svømmebadsteknologi på Teknologisk Institut.

Projektet var i EU-udbud, og selve udførelsesperioden blev fastlagt til 2008 og 2009. I forbindelse med den store kommende renoveringsopgave forestod Teknologisk Institut projektering og udbud af de vandbehandlingstekniske arbejder. Dette omfattede en udbygning og modernisering af vandbehandlingsinstallationer og cirkulationssystemer for svømmehallens tre oprindelige bassiner. Derudover skulle der gennemføres en omfattende renovering af de eksisterende betonsandfiltre. Renoveringen skulle optimere filterarealerne og rensningskapaciteten i overensstemmelse med de nuværende myndigheds- og normkrav. Målet var, at opnå elegante tekniske og energioptimerede løsninger samt en mere effektiv rensning af vandet i svømmehallens oprindelige bassiner.