Velfærdsfabrikken: Nyt innovationsprojekt for og med unge med handicap

Ana Maria d´Auchamp

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 35.

-

Velfærdsfabrikken: Nyt innovationsprojekt for og med unge med handicap

Teknologisk Institut har i samarbejde med Sammenslutningen af Unge med Handicap modtaget en bevilling fra Velux Fonden til Velfærdsfabrikken. Et modelprojekt for samskabelse mellem unge med handicap, virksomheder og lokalsamfund.

- Innovationsprojektet har til formål at engagere unge med handicap i udviklingen af teknologiske løsninger, der gør hverdag og social deltagelse nemmere for unge med handicap, siger seniorkonsulent Marie Paldam Folker fra Teknologisk Institut.

Velfærdsfabrikken vil sætte private og offentlige virksomheder sammen med unge med handicap. Her skal de udvikle idéer og prototyper til nye produkter eller services, som kan gøre en forskel i de unges liv. Innovationscellerne etableres på tværs af unge, virksomheder og lokale aktører med udgangspunkt i de unges egne velfærdsudfordringer.

Unge med handicap som medskabere
- Vi vil nu begynde at indsamle de udfordringer, som de unge møder i deres hverdag. Senere vil disse udfordringer blive præsenteret for en række private virksomheder. I samarbejde med unge med handicap får virksomhederne mulighed for at udvikle nye, innovative løsninger, som er skræddersyet til de mennesker, som skal anvende dem, fortæller Marie Paldam Folker og fortsætter.

- En af de grundlæggende idéer bag projektet er, at unge med handicap ikke blot skal være brugere af velfærdsteknologi, men i langt højere grad også bør ses som en afgørende ressource i udviklingen af disse teknologier.

Velfærdsfabrikken vil derfor i praksis afprøve rammerne for, hvordan unge med handicap aktivt kan blive medskabere af løsninger, som kan komme dem selv og andre unge med handicap til gavn. I kraft af det tætte samarbejde med de unge får de medvirkende virksomheder et unikt indblik i de udfordringer, som de unge oplever i deres dagligdag.

Velfærdsfabrikken er et toårigt projekt, som SUMH står for i samarbejde med Teknologisk Institut. Teknologisk Institut bidrager bl.a. med formidling af kontakt til virksomheder, facilitering af innovationscellerne, herunder workshops og undervisningsforløb fokuseret på innovation, kreativitet og udvikling af prototyper i FABLAB TI og evaluering. Fra Teknologisk Institut deltager Center for Velfærds- og Interaktionsteknologi, Center for Idé & Vækst og FabLab TI.

Læs mere om Velfærdsfrabrikken her.