100 gæster til eksklusivt RM seminar

Bent  Mieritz

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 17 27.

100 gæster til eksklusivt RM seminar

Der var prominente navne på taler-listen, da Center for Produktudvikling afholdt State of the Art RM-seminar.

Over 100 deltagere var med, da Center for Produktudvikling afholdt State of the Art RM-seminar den 22. oktober. 
- Vi havde i dagens anledning inviteret RM-maskinleverandører og nogle af de helt tunge drenge inden for RM teknologien. Dagen bød på en halv snes gæstetalere, hvoraf et af hovednavnene var Graham Tromans fra Loughborough University i England. Universitetet er verdens førende inden for forskning i RM – ikke færre end 50 forskere beskæftiger sig dagligt med teknologien. Et af fokusområderne i øjeblikket er at finde metoder til mere valide materialedata. Dokumentation er et meget vigtigt område for RM, fordi man bruger emnerne inden for både rumfart, fly- og automobilindustri, hvor kravene til validitet er tårnhøje, fortæller udtaler sektionsleder Olivier Jay fra Center for Produktudvikling.
RM Seminar 3 500

Appel til studerende
- Vi havde ikke forventet så mange gæster, så alene det var en succes, fordi det siger noget om, hvor meget RM er kommet på dagsordenen i danske virksomheder. Men derudover er vi yderst tilfredse med dagens forløb, oplægsholderne og gæsternes udbredte diskussioner og spørgsmål. Deltagerne på seminaret var især producenter med interesse for teknologien, herunder bl.a. medarbejdere fra Damixa, Danfoss, Grundfos og Lego – de to sidstnævnte har selv RM-produktion  in-house. Der var dog også en del studerende, bl.a. fra Ingeniørskolen i Århus. De unge modtog faktisk en direkte appel fra RM-maskinproducenterne, der opfordrede dem til fremover at tænke langt mere design-frit og uden de normale begrænsninger i forhold til trykstøbe- og sprøjtestøbeforme. Det var meget positivt, med den appel, for det er jo netop de studerende, der kommer til at bestemme farten i udviklingen i fremtiden, understreger Olivier Jay.

Netværk undervejs.
RM-maskinproducenterne havde en miniudstilling, og mange havde emner med, så gæsterne kunne se eksempler.
- Center for Produktudvikling er de eneste i Danmark, der kommercielt udbyder produktion af metal emner på en RM-maskine. Det betyder, at vi dels har en stor viden på området, og dels at der hviler et ansvar på os for at videreudvikle teknologien, så den passer til dansk industri. Fordi vi er de eneste, der har maskinen, er vi også de eneste, der tilbyder at producere emner og prototyper på den. En række virksomheder bruger vores service på området, og vi har mange henvendelser fra virksomheder, der overvejer at inddrage teknologien. Et lidt overset argument for at inddrage teknologien er, at det med RM er meget enklere at lave fixturer til montage og gribere, slutter Olivier Jay. Det er hensigten, at Center for Produktudvikling igen vil etablere et netværk af virksomheder med interesse for RM. Bl.a. fordi centeret ad den vej kan sikre at viden om RM fra resten af Europa bliver formidlet ud i danske virksomheder. Netværket forventes etableret i begyndelsen af 2010.

Interesseret i at deltage i RM-netværk i 2010: Kontakt Bent Mieritz bm@teknologisk.dk