Test dig selv! Er du særlig sensitiv?

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Har du oplevelsen af, at du mærker, tænker og føler mere end de fleste? Kender du til behovet for at trække dig tilbage, fordi du er fyldt og træt eller ligefrem udmattet? Så er du muligvis blandt de cirka 20% af befolkningen, som har det særligt sensitiv

Test dig selv! Er du særlig sensitiv?

Har du oplevelsen af, at du mærker, tænker og føler mere end de fleste? Kender du til behovet for at trække dig tilbage, fordi du er fyldt og træt eller ligefrem udmattet? Så er du muligvis blandt de cirka 20% af befolkningen, som har det særligt sensitive personlighedstræk.

Særligt sensitiv – kort fortalt

Som særligt sensitiv er man født med et ekstra modtageligt nervesystem. Det er genetisk bestemt, og kan gives videre fra forældre til børn. Hos den særligt sensitive registreres og bearbejdes de ekstra mange sanseindtryk med større dybde og flere nuancer. Dermed stimuleres den sensitive både af de udefra kommende sanseindtryk, men også af de indefra kommende stimuli i form af tanker og følelser i overflod. Det særligt sensitive menneske kan let blive overstimuleret, og er belastningen for hyppig eller langvarig, vil det påvirke livskvaliteten, arbejdsevnen og i sidste instans også helbredet.

Sensitivitet tager sig forskelligt ud, når man er hhv. introvert og ekstrovert, og personens øvrige personlighedstræk vil også influere på, hvordan sensitivitet opleves og kommer til udtryk. Derudover kan man opleve at være særligt sensitiv på nogle områder uden at være det på andre, og tilmed være det i større eller mindre grad. Derfor giver det mening at tale om en personlig profil, som kun den sensitive selv har nøglen til.

Test dig selv, og se om du kan være særligt sensitiv. Bemærk: Testen er anonym, og er ikke en videnskabelig test.