AgroTech sammenlægges med Teknologisk Institut - 2016

Bodil Højland Lorentzen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 15 39.

Agro

AgroTech sammenlægges med Teknologisk Institut - 2016

Publiceret den 18.11.2015, opdateret 1. oktober 2020. 

- AgroTech har indgået en aftale med Teknologisk Institut om, at AgroTechs samlede aktiviteter sælges til Teknologisk Institut. Målet er at skabe en fælles indgang og et stærkere tilbud om teknologisk service, rådgivning og innovation indenfor planter, fødevarer og miljøteknologi til agro- og fødevareindustrien.

AgroTechs aktiviteter sammenlægges med Teknologisk Institut den 1. januar 2016.
Danmark får hermed et samlet GTS-tilbud om innovation til fødevare- og agroindustrien.
- AgroTech har i de seneste år opbygget en væsentlig placering som rådgiver indenfor fødevareinnovation, test og rådgivning til store dele af den danske fødevareklynge. Behovet for at sikre udvikling af ydelser, der kan understøtte vækst og beskæftigelse i sektoren, stiller krav om øget kritisk masse. Den får vi ved at blive en del af Teknologisk Institut. Samtidig gør vi det også lettere for vores kunder i fødevare- og agroindustrien, der nu får en samlet indgang til viden og rådgivning i GTS-nettet, siger Thomas B. Olsen, adm. direktør for AgroTech.

Teknologisk Institut får tilført nye kompetenceområder til gavn for fødevareindustrien
- Teknologisk Institut er Danmarks største rådgiver inden for fødevarer, fødevareteknologi og biomasse. Vi arbejder konstant på at styrke kompetencerne på dette område, siger adm. direktør Søren Stjernqvist for Teknologisk Institut, og fortsætter: AgroTech er specielt stærke indenfor planteteknologi, fødevarer og miljøteknologi til landbruget. Områder der komplementerer vores viden godt. Vi ser frem til også at få disse områder ind i vores omfattende pallette af ydelser.

- Vi håber, at sammenlægningen med Teknologisk Institut vil give vores ydelser et markant løft og sikre et stærkt fagligt miljø for vores medarbejdere, alt sammen for at styrke tilbuddet til vores kunder. Vi er glade for, at det er lykkedes at nå frem til denne aftale, så vi samlet kan arbejde for at styrke vores sektors konkurrenceevne, siger Thomas B. Olsen.

AgroTech bliver ny division i Teknologisk Institut
AgroTech vil indgå som en ny division i Teknologisk Institut, og medarbejderne vil fortsat arbejde ud fra Skejby og Holeby, medens AgroTechs aktiviteter i Taastrup vil flytte sammen med Teknologisk Instituts ligeledes i Taastrup. Thomas B. Olsen fortsætter som divisionsdirektør for AgroTech.

- På den måde sikrer vi, at alle aktiviteterne i AgroTech fortsat kan udføres på uændret højt niveau. Samtidigt kan de positive synergier på tværs af kompetencerne i den nye organisation i stigende grad udnyttes til fordel for alle parter. Med overtagelsen styrker vi Teknologisk Instituts strategiske position, så vi med 1.100 højt uddannede specialister kan servicere samtlige brancher i Danmark, siger adm. direktør Søren Stjernqvist.  

For yderligere information
Adm. direktør Søren Stjernqvist, Teknologisk Institut tlf: 72 20 20 01.

AgroTech
AgroTech omsætter forskning til forretning gennem vidensbaseret rådgivning, teknologiske services og innovation inden for miljø, planter, fødevarer. Hovedkontoret er beliggende i Agro Food Park ved Aarhus, og virksomheden har en afdeling i Taastrup, på Københavns Universitets campus. AgroTech er et af Danmarks ni Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter (GTS). Det eneste med fuldt fokus på jordbrugs- og fødevaresektoren.

Teknologisk Institut – Danmarks førende innovationsinstitut
Vi styrker danske virksomheder ved hjælp af banebrydende teknologier og mere end 1.100 medarbejderes faglige ekspertise. Vi skaber innovative resultater og værdi for erhvervslivet i et internationalt samarbejde med virksomheder og universiteter. Vores udstyr og laboratorier er i verdensklasse og med mange faglige kompetencer samlet ét sted, udvikler vi viden, teknologier, metoder og produkter, der virker i praksis. Vi er altid på udkig efter specialister, der er nytænkende og skaber værdi i et samarbejde.

Opdateret 1. oktober 2020: Adm. direktør Søren Stjernqvist er fratrådt. Juan Farré er ny adm. direktør.