Må vi gemme en cookie?

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse af vores hjemmeside, målrette indhold samt statistik. Læs mere om cookies

Analysemetode til kød af hangris

Kirsten  Jensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 48.

Analysemetoder hangris

Analysemetode til kød af hangris

KEMISK ANALYSE

DMRI har udviklet en analysemetode, der kan analysere skatol og androstenon på en lille spækbiopsi udtaget fra slagtekroppen. Metoden anvender laser diode termisk desorption massespektrometri (LDTD-MS/MS) og lægger sig op ad EU’s referencelaboratoriums metode, som også anvender massespektrometri. Den nyudviklede metode muliggør en hurtig, selektiv, kvantitativ analyse. Ved en yderligere automatisering af metoden vil et udstyr, som opsættes på et slagteri, kunne analysere op til 2.800 spækprøver pr. dag. DMRI har samme metode opsat i sine laboratorier.

 

PATENT:

Lund, BW; Meinert, L.; Borggaard, C. (2016) Simultaneously detection of off-note or boar taint related compounds in animal tissue. WO/2016/139291

 

PRÆSENTATION/KONFERENCE:

Støier, S. (2015) International Conference on pig welfare, Copenhagen april 2015

                            Detection of boar taint, a means to avoid surgical castration

 

HUMAN NOSE

Slagtes der få svin, kan man i stedet anvende en ’Human nose-metode’. Der er forskellige fremgangsmåder, der har det til fælles, at en spækprøve opvarmes, hvorefter en eller flere dommere lugter til prøven og vurderer, hvorvidt der er ornelugt eller ej. Dommerne skal være trænede og skal være følsomme overfor skatol og androstenon. Gennemføres bedømmelsen efter en standardiseret, systematisk procedure, kan resultatet anvendes som grundlag for sortering af slagtekroppe. I Danmark benyttes en metode, hvor en spækprøve overhældes med kogende vand, henstår et øjeblik, hvorefter to dommere lugter til prøven.

 

ARTIKLER:

Meinert, L.(2012) Økologisk Nyhedsbrev feb. s. 10.  Sortering af økologiske hangrise - brug næsen

Meinert, L.(2012) LandbrugsAvisen 17. feb. s.12  Brug næsen til sortering af hangrise

Nielsen, KM.; Meinert, L.(2012) Økologi og Erhverv nr. 495, feb   Sniffemetoden er godkendt