Arbejdsformidlinger fik større indsigt i kompetencebehov

Karsten Frøhlich Hougaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 28 86.

Mand læser dokument, mens han sidder i et venteværelse

Arbejdsformidlinger fik større indsigt i kompetencebehov

Teknologisk Institut har gennemført en omfattende EU-undersøgelse i samarbejde med en række EU-agenturer og FN’s faglige organ for arbejdsmarkedsspørgsmål. Undersøgelsen fokuserer på, hvordan arbejdsformidlinger bedst kan matche jobsøgendes kvalifikationer med arbejdsgivernes efterspørgsel.

Mange EU-lande har ubalancer i arbejdsmarkedet. Ubalancerne viser sig ved, at der i nogle brancher og geografiske områder er mangel på arbejdskraft, mens andre områder oplever stor arbejdsløshed. Som en løsning på det stigende problem er en række europæiske samarbejdspartnere gået sammen for at skabe bedre information om arbejdsmarkedet.

Bedre match på arbejdsmarkedet
Samarbejdet har resulteret i en guide, som skal hjælpe virksomheder og jobsøgende med at finde hinanden. Med rapporten som værktøj kan arbejdsmarkedets aktører forbedre informationen til virksomheder og jobsøgende om nutidige og fremtidige behov for kompetencer. Samtidig får uddannelsesinstitutioner redskaber til i højere grad at tilpasse uddannelserne efter arbejdsmarkedets behov.

Læs eller download rapporten The role of employment service providers.

Teknologisk Institut spillede central rolle
Teknologisk Institut har tidligere gennemført en omfattende kortlægning af de europæiske arbejdsformidlingers praksis, når de identificerer kompetencebehov i arbejdsmarkedet. På baggrund af det tidligere arbejde blev vi inviteret til at være medforfatter på publikationen.

Analyse og Erhvervsfremme - hvem er vi?

Vi kom med forslag til disposition for publikationen og udviklede skabelonen til de konkrete cases. I samarbejde med medforfatterne fra European Training Foundation (ETF) skrev vi den teoretiske del af publikationen og styrede indsamlingen af cases. Kort efter at rapporten blev publiceret holdt ETF et seminar for sine medarbejdere, hvor vi gennemgik og forklarede den teoretiske del af guiden.

Læs mere om vores ydelser inden for arbejdsmarked og beskæftigelse her.