ATEX - Certificering fra bemyndiget organ / Notified Body

Steen  Christensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 93.

ATEX - Certificering fra bemyndiget organ / Notified Body

Hvornår kræves ATEX-certificering fra Notified Body / bemyndiget organ?

Udstyr for kategori 1, dvs. for anvendelse i zone 0 eller zone 20, skal altid certificeres, også hvis det kun fremstilles til eget brug. I forbindelse med fremstilling til eget brug bliver man betragtet som fabrikant og skal opfylde de samme krav, som hvis man markedsførte materiellet.

Udstyr for kategori 2, dvs. for anvendelse i zone 1 eller zone 21, skal altid certificeres, når det er elektrisk materiel, også hvis det kun fremstilles til eget brug. For mekanisk materiel er der ikke krav om tredjepartsprøvning / -certificering, men der skal altid udarbejdes et teknisk dossier, som skal indleveres til opbevaring hos et bemyndiget organ. Det tekniske dossier skal opbevares i mindst 10 år fra den sidste producerede enhed, og det tekniske dossier skal holdes opdateret med ændringer og lignende.

Teknologisk Institut kan forestå udarbejdelse af risikovurderingen, der skal indgå i det tekniske dossier og udstede et evalueringscertifikat herfor.
 
Udstyr for kategori 3, dvs. for anvendelse i zone 2 eller zone 22 er der ingen krav om certificering, men der skal altid udarbejdes et teknisk dossier, som skal opbevares hos fabrikanten og ligge til grund for overensstemmelses-erklæringen, ligesom materiellet skal Ex-mærkes. Standarder, som ligger til grund for vurderingen, skal fremgå af overensstemmelseserklæringen.
Der kan udstedes et frivilling ATEX certifikat for kategori 3, både gas og støv.
Udstyr der er certificeret til f.eks. kategori 1  eller kategori 2 kan også bruges i et kategori 3 område.

Se flere detaljer vedrørende certificeringsprocedurer.

Læs også mere om ATEX-direktivet.