Augmented Reality gør formidling af klimatilpasning ligetil

Diana  Boje

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 91.

C:\Users\dab\Desktop\APP.png

Augmented Reality gør formidling af klimatilpasning ligetil

Det kan være svært at skabe en involverende dialog mellem borgere, kommune og forsyning i forbindelse med valg af klimatilpasningsløsninger.

På den baggrund satte KLIKOVANDs Task Force i 2017 et projekt i gang for at undersøge potentialet i augmented reality-teknologi. Augmented reality viser noget ’ikke virkeligt’ i en virkelige verden. Den gør det muligt, med sin tablet i hånden, at gå ud på en vej og vise hvordan eksempelvis et vejbed vil se ud, når det er anlagt.

Test af appen blev fundet både brugbar og intuitiv. Projektets følgegruppe bestod af repræsentanter fra både kommuner, forsyninger og rådgivende virksomheder, som alle har erfaring med borgerinddragelse og klimatilpasning. De vendte alle tommelfingeren opad. De borgere, der deltog i test af appen gav også positive tilbagemeldinger.

Appen ligger nu som en testversion, men mangler finansiering til den sidste udvikling og for at kunne få vinger til at flyve ud i kommuner og forsyninger og gøre borgerdialog om klimatilpasning til en leg.

Se demonstrationsvideoen her.

Innovationsministeren Sophie Løhde til fremvisning af App’en, se her.  

Med jeres bidrag kan appen komme helt i mål.

Det er som sagt afklaret, at der er et behov for et værktøj, der kan understøtte dialogen med borgere i forbindelse med klimatilpasning. Vi har også afklaret, at teknologien er moden til, at det kan blive virkelighed.

Teknologisk Institut har fået overdraget opgaven med at gøre appen flyvefærdig, så den kan hentes gratis på Appstore, Google Play mm.

Til det har vi brug for hjælp.

Informations- og investormøde 

Mødet afholdes den 17. juni 2019 kl. 13.00-15.00 på Teknologisk Institut i Taastrup, lokale 1.1.5, indgang 1.

På mødet vil vi gennemgå appens nuværende funktioner, og præsentere de visioner vi har for dens udvikling. Vi ønsker at indgå et samarbejde med jer om at udvikle appen og skaffe den nødvendige finansiering.

Herunder kan du se den foreløbige agenda for mødet

  • Velkommen og kort baggrund for projektet
  • Demonstration af appen
  • Projektplan fremadrettet
  • Finansiering
  • Tak for i dag

Tilmelding til mødet skal ske senest den 14. juni 2019 via dette link.