Auto-ID center - videncenter for automatiske ID-teknologier - EPCglobal – UHF - standarder

Finn  Zoëga

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 70.

Auto-ID center - videncenter for automatiske ID-teknologier - EPCglobal – UHF - standarder

Standarder er bydende nødvendige, såfremt RFID skal anvendes i åbne systemer. Dette er et arbejde der løbende finder sted, hvor man nu har fundet flere gode løsninger. Det er GS1-organisationerne i EPCglobal Inc., som står for udviklingen af world-wide standarder på området.
Se http://www.gs1.org/epcglobal.

Standardtags, læsere, frekvenser, interface protokoller, og selve EPC (Electronic Product Code) er nu klar i forbindelse med de stort planlagte projekter for flere kæder.

Et vigtigt punkt når RFID teknologien anvendes i på tværs i forsyningskæder er niveauet for kompabilitet. Kompabiliteten referer sig til de standarder, der anvendes i RFID. Der er udviklet mange standarder indenfor RFID, som kan være forskellig fra branche til branche og mellem lande. For at opnå den højeste grad af kompabilitet er der udviklet en global teknisk standard code – kaldet Electronic Product Code (EPC).

EPC repræsenterer den næste generation af produkt identifikation og understøtter brugen af RFID. Der er tale om et unikt nummer, som kan identificere et objects/enheds vej gennem forsyningskæden.

Ved at anvende EPC bliver det muligt at identificere alle produkter og enheder ved et unikt nummer.

Et EPC nummer består af:

  • Header, som identificerer længden, typen, strukturen, versionen og generationen af EPC.
  • Manager number, som identificerer virksomheden og dennes forretningsenhed.
  • Object class, som svarer til varenummeret/enheden (amerikansk – SKU – Stock Keeping Unit)
  • Serial number, som er den specifikke enhed, der er blevet tagget – løbenummer.

EPC Generation 2 er i dag standarden, man er enedes om. Den er udviklet i et samarbejde mellem verdens førende RFID-brugere og RFID-leverandører via arbejdet i EPCglobal.

The EPC network er kun en af de mange måder RFID data kan deles. Standardkravene for datafangst og datatransmission er grundlæggende et middleware system, som kan håndtere data og en web server, der kan kommunikere selve dataopsamlingen til virksomhedernes ERP-systemer.