Automatisk containertømmer løfter både arbejdsmiljøet og effektiviteten

Empticon - mand løfter kasse - lille

Automatisk containertømmer løfter både arbejdsmiljøet og effektiviteten

Kilde: Automatik nr. 5, maj/juni 2007 – Artikel ”Automatisk containertømmer løfter både arbejdsmiljøet og effektiviteten”

Empticon - mand løfter en kasse med en maskineUniveyor, som er medlem af medlem af RoboCluster SupplyNet lige som Teknologisk Institut, introducerer en automatisk containertømmer, Empticon, hvor én mand kan tømme en hel container uden selv at løfte en eneste kasse.

Globaliseringen er med til at sætte tempoet i vejret, og typisk er det upalleteret kasser, der i containere ankommer til virksomhedens distributionscentre. Det tunge arbejde med at løfte kasserne af containerne har indtil nu stort set måttet foregå manuelt – med store risici til følge.
Nu kan en container tømmes for kartoner, uden at
medarbejderen belastes.

Empticon betjenes af én operatør, som med en let og handy, trådløs styrepult spændt om livet styrer alle maskinens funktioner. Selve arbejdspladsen er også ergonomisk optimal, og operatøren kan arbejde såvel stående som siddende.

En 40´container indeholder ca. 1000 kasser med en vægt på i alt 12,5 ton. Hvis 3 mand tømmer denne container på et par timer, har disse medarbejdere faktisk overskredet, hvad de må løfte på en hel dag, så resten af arbejdsdagen må de slet ikke udsættes for fysisk belastende arbejde. Dette problem kommer man nu over med Empticon.

Empticonmaskine - et løftebåndEmpticon fungerer på den måde, at en griber, som er forsynet med sugekopper, med vakuum fører kasserne over på løftebåndet. Empticon kan klare en pakkevægt på op til 40 kg, og med lidt øvelse kan en operatør opnå en kapacitet på over 600 kasser i timen.

Empticon fra Univeyor er udviklet i samarbejde med CPH Design, og Empticon har vundet Dansk Design Centers designpris 2007 med følgende begrundelse:
”Ikke set før, stærk på funktionalitet, gennemarbejdet, innovativ, god løsning på arbejdspladsproblemer, betjeningsvenlig, ergonomisk og effektiv”.

Se hele den originale artikel som den har været trykt i Automatik: