Bortskaffelse med penge i

Poul  Jeremiassen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 09.

Bortskaffelse med penge i

Der er penge i skidtet. Så mange at virksomheden JW Engineering i Ikast nu har opfundet en ny, banebrydende, enkel teknologi til genbrug af industriaffald. I forbindelse med udviklingen har JW Engineering hentet sparring hos Center for Produktudvikling.

Genbrug af industriaffald – det lyder måske ikke umiddelbart som verdens mest sexede og kreative forretningsområde, men det er måske i virkeligheden, lige hvad det er. I hvert fald tegner alt lyst for JW Engineering i Ikast, der for et års tid siden fik en lys idé til, hvordan man med en meget enkel teknologi, kan revolutionere og få en indbringende forretning ud af et ellers særligt vanskeligt område inden for genbrug af industriaffald.
- Og så kan vi ellers ikke sige mere om, hvad ideen helt konkret går ud på. Vi er nemlig stadig midt i udviklingsarbejdet, har patentanmeldt opfindelsen og holder derfor kortene tæt ind til kroppen, siger Kjeld Nielsen, der er en af de fire indehavere bag JW Engineering.

Hurtige Videnkuponer
Via det lokale erhvervsråds EU-center, blev JW Engineering hurtigt koblet sammen med Center for Produktudvikling og fik ad den vej støttekroner – i alt 100.000 kroner - i form af de såkaldte Videnkuponer fra Forsknings- og Innovationsstyrelsen.
- Ordningen med Videnskuponer er meget relevant og effektiv i den branche, vi arbejder i. Vi har nemlig mere end noget andet behov for hurtige processer og vidensoptimering – og set i det perspektiv er konceptet med Videnkuponerne passende fleksibelt, handlingsorienteret og hurtigt på aftrækkeren. Det har været et rigtigt godt kort for os at ha’ på hånden, i forbindelse med netop dette projekt. Mange andre støttemuligheder er alt for langsigtede, siger Kjeld Nielsen.
JW Engineering 2 500

Problemet er løst
Samarbejdet med Center for Produktudvikling handlede om at finde teknologier til at håndtere JW Engineerings vanskeligheder med at nedbryde overfladen på industriaffaldet så effektivt og energieffektivt som muligt.
- Problemet er nu løst, og maskinen er næsten klar. Faktisk vil jeg sige, at projektet befinder sig i sin afsluttende udviklingsfase, hvor det kun er detaljer, der mangler, før vi sætter maskinen i produktion, siger Kjeld Nielsen. Han har været yderst glad for den sparring, han har fået hos Center for Produktudvikling.
- Center for produktudvikling har angrebet vores problemstilling yderst professionelt og har hele vejen igennem sikret, at deres mest relevante og kompetente eksperter er blevet tilkoblet projektet. Teknologisk Institut har præget vores vidensniveau på dette projekt væsentligt – og det har været med til at sikre projektet de bedste muligheder for succes. I fremtiden bliver Center for Produktudvikling helt sikkert ved med at være en af JW Engineering væsentligste samarbejdspartnere, slutter Kjeld Nielsen.

En ufattelig driftig virksomhed
Glæden for samarbejdet er gensidig. Jens Christian Lodberg Høj, der er konsulent hos Center for Produktudvikling, har været leder af JW Engineering projektet, og han fremhæver Ikast-virksomhedens driftighed som en vigtig parameter ved produktudvikling.
- JW Engineering er en ufattelig driftig virksomhed med en meget handlingsorienteret tilgang til produktudvikling. De venter ikke lang tid på et svar, de arbejder hele tiden videre, træffer beslutninger og forsøger med nye veje. Det er superfedt, og mange andre kunne lære meget den fremgangsmåde, siger Jens Christian Lodberg Høj. Han understreger, at også andre virksomheder med ideer til produktudvikling kan få støtte igennem Videnkuponerne.
- Der er nye penge i puljen, som man kan søge fra 1. februar 2010. I alt har vi hjulpet 20 virksomheder via Videnkuponsystemet – og det har handlet om alt fra intelligente sensorer til  nedbrydning af affald og produktionsmodning af et tørveprodukt. Videnkuponerne gælder alle brancher, og man kan bare henvende sig til os, så hjælper vi med ansøgningerne til Forsknings- og Innovationsstyrelsen. Blandt kravene er, at man skal være en lille virksomhed, der ikke omsætter for mere end 350 millioner kroner og heller ikke under 1 million kroner. Desuden må man ikke beskæftige mere end 250 medarbejdere, slutter Jens Christian Lodberg Høj.  

Facts om JW Engineering
www.jw-engineering.dk
Virksomheden har specialiseret sig i udvikling og produktion af kundetilpassede industriautomatiseringer og produktionsanlæg. Opgaverne spænder fra mindre maskiner til store, komplekse produktionsanlæg med industrirobotter.