Chip-lager giver kortere leveringstider

Martin Mølbach Olsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 39 78.

Nyt robotsystem fra Kiva Systems giver hurtigere levering af internet-ordrer. Systemet re-organiserer løbende lageret, så de mest solgte varer opbevares tættest på pakkebordet. (Kilde: Kiva Systems)

Chip-lager giver kortere leveringstider

Kilde: Technology Review

Nyt robotsystem fra Kiva Systems giver hurtigere levering af internet-ordrer. Systemet re-organiserer løbende lageret, så de mest solgte varer opbevares tættest på pakkebordet. (Kilde: Kiva Systems)Robotter og adaptive algoritmer gør det muligt at levere online-ordrer hurtigere. Systemet giver mulighed for at pakke og sende 2-3 gange flere ordrer end med konventionelle metoder.

Systemet, der i sin opbygning kan sammenlignes med en hukommelseschip, består af et 'gitter' af rækker og kolonner af fritstående hylder.

Gitterstrukturen giver robotterne adgang til ethvert produkt i lagerhallen til enhver tid. Når en ordre tikker ind, henter robotten således den eller de pågældende hyldeenheder til pakkelinjen, der hurtigt kan pakke og sende ordren. Endvidere gør systemet robotterne i stand til at arbejde parallelt. I stedet for at medarbejderen skal bevæge sig rundt fra hylde til hylde for at pakke en større ordre, kan flere robotter hente varerne samtidig, og derved lade medarbejderen ved pakkebordet gøre en ordre færdig med det samme.

Som et ekstra plus kan systemet løbende effektivisere lageret og dermed reducere transporttiden ved at placere de mest solgte varer tættest på pakkebordet og lade de mindst solgte varer stå længst væk.