Den optimale energiløsning hjælper intelligent trolley på vej mod verdens lufthavne!

Jan Harry Hales

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 27 56.

Hjul til Exruptives trolley

Den optimale energiløsning hjælper intelligent trolley på vej mod verdens lufthavne!

Nu er det snart slut med den kedelige ventetid i lufthavnen. I hvert fald hvis det står til den danske virksomhed Exruptive. De vil nemlig reducere ventetiden med en intelligent trolley til bagage, der ikke blot digitaliserer check-in og securitytjek af bagagen men også guider passageren til rette gate. Teknologisk Institut Nanoproduktion og Mikroanalyse er med til at udvikle energiløsningen til det smarte produkt og har netop leveret 50 skræddersyede dynamohjul til trolleyen til testforsøg.

Funktionalitet, kvalitet og pris på den energiløsning der sidder i et produkt er afgørende for både producent og brugere. Det har eksempelvis stor betydning for brugervenligheden, om produktet nemt kan få tilført ny energi, mens det for producenten er afgørende, om produktet allerede under prototypeudviklingen har den rette energiløsning, så dette ikke skal om-designes efter markedsintroduktion.

Men hvordan finder man den rette balance mellem funktionalitet, kvalitet og pris? Den overvejelse stod Exruptive med da virksomheden skulle i gang med at fremstille en intelligent trolley, der fremover skal mindske ventetiden i verdens lufthavne.

Trolleyen er en bagagevogn med en indbygget tablet, som passageren kan tjekke ind på. Når passageren har tjekket ind, giver trolleyen information om bordingtime, shoppemuligheder og vej til den rette gate. Her køres trolleyen med bagagen igennem en ny 3D-scanner, som udvikles af Exruptive. Passageren skal altså kun igennem metaldetektoren og er herefter klar til flyafgang.

Ønskede supplement til batteri
Da Exruptive kontaktede Nanoproduktion og Mikroanalyse, ønskede de et supplement til det genopladelige batteri, der allerede sidder i trolleyens tablet. Ønsket var at minimere opladninger af trolleyen i opladestationer rundt om i lufthavne. Jo færre opladninger, jo mindre logistik og færre ressourcer til håndtering.

Hvorfor ikke høste den energi du selv skaber? 
På Teknologisk Institut blev Exruptive præsenteret for nye muligheder. En simpel løsning for både virksomheden og fremtidige brugere i lufthavnene kan vise sig at være energihøstning via et specialdesignet dynamohjul, som Teknologisk Institut Nanoproduktion og Mikroanalyse har designet og produceret:

”Vi måtte konstatere, at der på markedet ikke findes et lille, kompakt og robust dynamohjul med en høj elektrisk ydelse, som kan indgå i en kosteffektiv højvolumen produktion. Med hjælp fra underleverandører har vi derfor designet et dynamohjul med tæt på optimal ydeevne, som egner sig til Exruptives nye trolley, ” forklarer faglig leder på Teknologisk Institut Nanoproduktion og Mikroanalyse, Jan Harry Hales.

Læs mere om muligheden for at få udviklet et mobilt energisystem til dit eget produkt

Exruptive har allerede foretaget de første tests af trolleyen i Københavns lufthavn. De viser, at trolleyen i gennemsnit bruger omkring 2W kontinuert. Dynamohjulet fra Teknologisk Institut Nanoproduktion og Mikroanalyse kan levere op til 5W per styk ved hurtig gang/småløb, og vil i nogle - men ikke alle - brugsmønstre kunne dække dagsbehovet. Målet er at løsningen mindsker forbruget af de ressourcer personalet skal bruge på at oplade trolleyen, samt at sænke prisen på selve energiløsningen ved at reducere batteriets størrelse - mindre batteri mindre pris!  Exruptive foretager løbende tests af dynamohjulene i efteråret 2016.

Samarbejdet er støttet af Styrelsen for Forskning og Innovation samt Innovationsfonden.