DMRI sætter kursen for Co-workerrobotter i fødevarebranchen

Niels-Henrik  Grothe

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 09.

Co-workerrobot workshop

DMRI sætter kursen for Co-workerrobotter i fødevarebranchen

Den 29. september 2015 var ledere og fagfolk fra fødevare- og slagteribranchen samlet på DMRI for at diskutere mulighederne med Co-workerrobotter. Med Co-workerrobotterne introduceres en ny måde, hvorpå man kan tænke automation i industrien. Hvor der før har været klare grænser mellem robotter og menneskers arbejdsområder, har teknologien udviklet sig, så de i dag begynder at kunne dele arbejdsrum.

Idealet for fremtidens Co-workerrobot er en robot som, lige så let som ferieafløseren eller lærlingen, instrueres til at lave de mest rutineprægede opgaver. På den måde vil den automatiserede virksomhed kunne opnå øget fleksibilitet i produktionen, og medarbejderne vil kunne bruges til opgaver, som er mere alsidige og interessante.

Branchen viste stor interesse for teknologien, og der blev diskuteret bredt om anvendelsesmulighederne. På dagen var der oplæg af Peter Bruus, der som teknoantropolog beskrev hvordan mennesker og maskiner kommer til at samarbejde omkring de nye robotter.
Søren Peter Johansen fra Robotcenteret, Teknologisk Institut, præsenterede hans erfaringer med Co-workerrobotter og Eva-Carina Nørskov fra Analyse og Erhvervsfremme, Teknologisk Institut, fortalte om de påvirkninger Co-workerrobotter har for arbejdsmiljøet.

Referat og billeder fra workshoppen

Læs hele rapporten: Introduktion til en ny kollega - Co-workerrobotters potentiale og udfordringer