En robot i alle hjem

En robot står sammen med en mand i et hus

En robot i alle hjem

Kilde: Uddrag af artiklen i Scientific American Magazine
"A robot in every home" af Bill Gates

Bill Gates spår, at det næste der bliver in vil være robotter, da robotindustrien udvikler sig på samme måde som computerindustrien gjorde for 30 år siden.

Standardiserede processorer og hardware til robotter er yderst begrænset, og meget lidt programmering kan genbruges fra en maskine til en anden, hvilket betyder, at man må starte forfra, når man vil bygge en ny robot. En anden udfordring er også at få robotter til hurtigt at tilpasse sig deres omgivelser.

en mand står sammen med en robot i et husKobling mellem robot og pc kan være til megen gavn.

Teknologier som distribueret databehandling, stemme og visuel genkendelse samt trådløs bredbåndsforbindelse vil åbne dørene for en ny generation af autonome systemer, der gør det muligt for computere at udføre opgaver på vores vegne i den psykologiske verden.

Efterhånden som pcernes hukommelse bliver større og større og hardwaren billigere, kan robotbyggerne løse flere komplekse udfordringer end tidligere.

Hvor tidligt vil robotter blive en del af vores hverdag?
Ifølge det internationale robotforbund var der 2 millioner privatrobotter på verdensplan i 2004, og endnu 7 millioner vil komme til i løbet af 2008.

Ligesom med computerindustrien er det umuligt at forudsige, hvad der vil videreudvikle denne nye industri, men det er højst sandsynligt, at robotter vil få en stor rolle i forbindelse med ældrepleje. Robotter vil også varetage opgaver af særlig farlig karakter.

Læs hele artiklen "A robot in every home", som den har været trykt i Scientific American Magazine.