Er robotter etisk forsvarlige?

Kurt  Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 11.

Er robotter etisk forsvarlige?

”Er robotterne farlige eller uetiske at bruge?” Gennem sin brede kontakt med det robotteknologiske felt er Teknologisk Institut ofte involveret i situationer, hvor dette spørgsmål trænger sig på – ikke mindst fra mediernes side.

Derfor sørger Instituttet for at holde særligt fokus på de potentielle etiske problemstillinger, som forsknings- og udviklingsprojekter inden for blandt andet sundhedsområdet kan føre med sig.

”Vi tager de etiske aspekter af indførelsen af robotteknologi i specielt sundheds- og plejesektoren meget seriøst og søger hele tiden at være på forkant med at håndtere dem.” siger centerleder Claus Risager og fortsætter:

”Ved hele tiden at være på forkant forsøger vi at undgå situationer, hvor ikke-etiske problemstillinger bliver udlagt som værende af etisk karakter. Det er vigtigt at vi informerer og kommunikerer på den rigtige måde, så tingene ikke blandes sammen og misforstås, og vi har desværre set flere eksempler på, at gode robotteknologiske projekter og initiativer er blevet lagt på hylden på grund af sådanne misforståelser.”