EU-Kommissionen fik indsigt i fremtidens kompetencebehov

Martin Eggert Hansen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 14 29.

EU-Kommissionens flag i Bruxelles

EU-Kommissionen fik indsigt i fremtidens kompetencebehov

Den teknologiske udvikling betyder, at IT-kompetencer er vigtige i stort set alle job. Det fastslår en stor kompetenceanalyse foretaget af Teknologisk Institut og Ecorys.

Hvor vigtige er IT-kompetencer, når man ikke arbejder på kontor? Og hvor meget skal fx landmænd eller politibetjente vide om IT? Det ønskede EU-Kommissionen at finde ud af. Teknologisk Institut og det engelske konsulenthus Ecorys blev sat på opgaven, og det resulterede i en omfattende europæisk kompetenceanalyse.

Analyse og Erhvervsfremme - hvem er vi?

Analytisk tilgang gav målbare resultater
Ved at samle viden om arbejdsmarkedet i EU identificerede vi 12 job, der er vigtige nu og i fremtiden. Fælles for dem alle er, at jobbet er påvirket af den digitale udvikling og ikke foregår på kontor.

Derefter fandt vi frem til kendetegnene ved de 12 job ved at interviewe en lang række organisationer i EU. Vi lagde især vægt på kompetencebehov nu og i fremtiden, samt hvordan medarbejderne bruger IT i jobbet.

Interviewene dannede grundlag for analysen Digital Skills in the Work Place, der blev offentliggjort i 2016.

EU-Kommissionen er rustet til fremtiden
Kompetenceanalysen har givet EU-Kommissionen forståelse for, at IT-kompetencer er vigtige for stort set alle jobs. Fx bliver mange rutineopgaver overtaget af teknologi. Og andre opgaver kan løses hurtigere og mere fleksibelt end tidligere.

Analysen har desuden givet EU-Kommissionen indsigt i, hvilke kompetencer der er vigtigst, når virksomheder ansætter nye medarbejdere. Samtidig har de fået viden om, hvilken efteruddannelse virksomhederne bør give deres eksisterende medarbejdere.

Vi tilbyder kompetenceanalyser inden for alle brancher
Teknologisk Institut har mange års erfaring med kompetenceanalyser. Vi kombinerer samfundsfaglig indsigt med teknologisk specialistviden, og vi kan trække på forskere inden for alle brancher. Hos os får du brugbar viden leveret på en enkel og letforståelig måde.

Her kan du læse mere om kompetenceanalyser.