EURON årsmøde på Kreta

Lars  Dalgaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 39 83.

Logo til EURON ROBOTICS

EURON årsmøde på Kreta

kretaLars Dalgaard tog d. 27. marts 2007 til Kreta for at deltage i EURONs årsmøde, som officielt forløb d. 28. og 29. marts 2007 på The Center for Mediterranean Architecture (KAM).

EURON (European Robotics Research Network) er et europæisk samarbejde støttet af EU’s 5. rammeprogram, hvor formålet er at sammenbringe de bedste grupper og ressourcer indenfor robot-forskning, -industri og -uddannelse, samt for at demonstrere Europas verdensklasseposition indenfor robotkonstruktioner.
EURON skaber et netværk for informations- og erfaringsudveksling mellem dens medlemmer.

Årsmøderne, som hvert år foregår i et forskelligt land, er således en måde at skabe et forum for medlemmerne, hvor de kan mødes og udveksle nyheder og resultater – nye idéer og nyt samarbejde bliver født, og gamle idéer bliver betragtet igen og udvidet.

EURON - billede af forskellige robotterI forbindelse med opbygningen og styrkelsen af Center for Robotteknologi har Teknologisk Institut en stor interesse i EURON samarbejdet, da det giver adgang til de nyeste forskningsmæssige tiltag indenfor robotteknologi samt mulighed for direkte kontakt til potentielle projektsamarbejdspartnere. Et af formålene med min deltagelse var derfor at få et overblik over ”hvad der rører sig” på den europæiske robot-front og skabe nye personlige relationer, der forhåbentligt på sigt vil kunne udmunde i konkrete samarbejdsprojekter. I den forbindelse fik jeg bl.a. en god personlig kontakt til KUKA’s udviklingsafdeling for medicinal robotter, hvor vi snakkede om en konkret mulighed for et snarligt besøg i Odense med rundvisning i vores nye robotlaboratorium samt gæsteforelæsninger – et tiltag der vil have interesse for både Teknologisk Institut, RoboCluster og Syddansk Universitet.    

Et andet formål med besøget var at skabe forskningsmæssige kontakter i forbindelse med mit ErhvervsPhD-projekt. Hjemmefra havde min vejleder fra Syddansk Universitet, John Hallam, fortalt mig hvilke personer han mente, der kunne være interessante for mig at tage kontakt til og det resulterede bl.a. i en konkret kontakt til EPFL (Ecole Polytechnique Federale de Lausanne) i Schweiz, hvor de i deres Autonomous Systems Lab, Institute of Robotics and Intelligent Systems har en ph.d.-studerende der arbejder på et projekt der er relateret til mit eget. Det vil sandsynligvis resultere i en kortere udstationering hos dem på et tidspunkt i løbet af min projektperiode.

Tilbage i Danmark kan jeg konstatere, at jeg på de blot 2 dage årsmødet strakte sig over har fået et meget større overblik over, hvad der forsknings- og udviklingsmæssigt rører sig på den europæiske robotfront samt skabt mange nye personlige kontakter, der har stor værdi for både nuværende og fremtidige robot-projekter.