FABLAB TI giver borgere fri adgang til fabrikationsværksted

Niclas Skov Lindbæk

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 92.

FABLAB TI

FABLAB TI giver borgere fri adgang til fabrikationsværksted

FABLAB TI giver borgerne fri adgang til fabrikations-værkstedets maskiner, teknologier samt sparring på deres ideer. Virksomheder kan opnå adgang til fablabbet som produktudviklings- og prototype-facilitet. Se fablabs åbningstider og adresse på www.facebook.com/fablabti

FABLAB TI er kort fortalt et fabrikationsværksted til fremstilling af modeller og prototyper med en række maskiner og teknologier: 3D-print, laserskæring, folieskæring, CNC-fræsning med mere. I første omgang vil fablabbet have to ugentlige åbningsdage, hvor borgerne kan arbejde med deres ideer.

Derudover kan virksomheder opnå adgang til faciliteterne. FABLAB TI tilbyder bl.a. strukturerede ideudviklings- og innovationsforløb, som sætter fart i udviklingsprocesser og markedsvalidering af ideer.

FABLAB TI har efter danske forhold et unikt bagland at trække på, med fageksperter fra Teknologisk Instituts mere end 40 fagcentre i ryggen.

Derfor har vi lavet FABLAB TI
”Opfinderrådgivningen screener og vurderer i forvejen mere end 1000 unikke ideer fra borgerne årligt og laver produktudvikling for danske virksomheder. De bedste ideer modner vi sammen med idehaverne, og målet er at få dem afsat på licens til eksisterende virksomheder. Vores effektmålinger viser, at der er stort potentiale for yderligere vækst og skabelse af jobs i den forretningsmodel.

Med åbningen af FABLAB TI demokratiserer vi borgernes adgang til at udfolde og visualisere deres ideer i fabrikationsværkstedet og skaber rammer, der kan sætte fart på udvikling af produkt- og serviceideer fra virksomheder,” siger Kasper Birkeholm Munk, der er teamleder i Opfinderrådgivningen, landets eneste erhvervsfremmeordning, der tilbyder borgerne gratis rådgivning og sparring på deres ideer.

Det er vigtigt at kunne visualisere og præsentere ideer
Etableringen af et fablab på Teknologisk Institut bygger på det mangeårige arbejde, som instituttet har udført i Opfinderrådgivningen.  Rådgivningen bringer borgeren i kontakt med de elementer, som er nødvendige at gennemløbe, når man skal bringe en ide fra det tidlige stadie og hele vejen ud til markedet. 

Et af de helt centrale elementer er tidligt at komme i gang med at skabe et fysisk udtryk for sin ide, så den kan teste sit mulige marked og præsenteres for en eventuelt licenstagende virksomhed.

LINKS:

Fablab er en sammentrækning af fabrikationslaboratorium. Det er en verdensomspændende bevægelse med fablabs i 40 lande. Den grundlæggende ide blev udviklet af den amerikanske professor Niel Gershenfeld fra MIT, Massachusetts Institute of Technology, Boston, USA.

Et fablab bygger på princippet om åben adgang til fablab-teknologien, at fremme det særlige fablab-charter, som minimumsstandard dele et bestemt sæt maskiner (deling mellem fablabs er muligt), og deltage i det globale fablab fællesskab, hvor deling af viden, ideer og færdige outputs finder sted.