Fejlplacering af kontormaskiner - Hvilke problemer opstår i kontomiljøerne?

Thomas  Witterseh

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 23 11.

Fejlplacering af kontormaskiner - Hvilke problemer opstår i kontomiljøerne?

Forkert placerede kontormaskiner giver ofte gener hos de ansatte, der arbejder i kontormiljøerne. Dette gælder både i nye moderne og ældre kontorhuse.

På Teknologisk Institut får vi mange henvendelser fra virksomheder der anmoder om assistance i forbindelse med placering af kopimaskiner og printere i kontorerne. De gener, som opstår, skyldes i langt de fleste tilfælde at maskinerne er placeret direkte i kontorerne eller i de tilstødende gangarealer eller at der mangler mekanisk ventilation i kopi/printrummene. 

Det vi oftest møder, når vi kommer ud i virksomhederne er:

  • At såvel små som større printere/kopimaskiner/multifunktions-maskiner er placeret direkte i kontoret, måske i et indhak i det åbne kontormiljø. Oftest er maskinerne netværksprintere, som har mange brugere og derfor benyttes meget, og det giver anledning til problemer med støj, varme og forurening.
  • At maskinerne er placeret i gangarealer. Det er ofte en bedre løsning, end at have maskinerne stående i kontorerne, men det kan give anledning til støjproblemer i kontorerne nær maskinerne. Vær også opmærksom på, at det jf. brandmyndighederne, kan være ulovligt at have maskinerne stående i gangarealer.
  • At der er placeret mange maskiner i kopi/printrum, hvor der ikke er tilstrækkelig ventilation, hvilket kan give forurening og varmeproblemer i rummet. Rummene er mange gange alt for små og har utilstrækkelig ventilation. Erstatningsluften til kopi/printrummene tages næsten altid fra det i forvejen varme kontor, således at temperaturen i kopi/printrummet kan komme over 30 grader.
  • At leverandøren ikke leverer anvisninger til, hvordan maskinerne skal placeres og ikke kommer med fyldestgørende oplysninger om, hvilke kemiske stoffer maskinerne udskiller og hvor meget ventilation der skal være for at have maskinerne stående.