Fejlplacering af kontormaskiner - Vores anbefalinger

Thomas  Witterseh

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 23 11.

Fejlplacering af kontormaskiner - Vores anbefalinger

Indfør en indkøbspolitik for kontormaskiner, der beskriver hvordan maskinerne placeres i kontormiljøet, og stil krav til leverandøren om ordentlig dokumentation i form af en vejledning vedrørende arbejdsmiljø. Vejledningen kan vores eksperter på Teknologisk Institut hjælpe med at udarbejde.

En vejledning beskriver hvad og hvor meget forurening maskinen udsender, eventuelle ozonfiltres effektivitet og holdbarhed, maskinens energiforbrug og støjniveau samt maskinens ventilationsbehov.

Derudover indeholder vejledningen anvisninger til, hvorledes maskinen bør placeres. Vejledningen lever helt op til Arbejdstilsynets anbefalinger. Vejledningerne anbefales af Arbejdstilsynet, HK, BST og mange virksomheder forlanger allerede Teknologisk Instituts vejledninger i forbindelse med indkøb.

Ønsker man at have maskinerne placeret i kontorerne ved siden af medarbejderne skal man jf. lovgivningen have foretaget andre målinger og vurderinger end dem, som leverandørerne sædvanligvis leverer.

Du kan se en udførlig gennemgang af den prøvning Teknologisk Institut foretager på kontormaskiner via nedenstående link til vores hjemmeside. Her kan du også downloade de vejledninger, som Teknologisk Institut har udarbejdet for nogle leverandører.

Du kan også bestille vejledningen Hvor skal skabet stå? som giver gode råd og anbefalinger i forbindelse med indkøb og placering af kontormaskiner.

Læs gennemgang af prøvning

Download vejledninger

Bestil ”Hvor skal skabet stå?”