Foodture Lab – nu med mobile smagsbokse

Anders  Iversen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 32 57.

Mobile smagsbokse i FoodTure Lab

Foodture Lab – nu med mobile smagsbokse

Teknologisk Institut har installeret 4 mobile smagsbokse i Foodture Lab i Skejby. Dermed kan fødevarevirksomheder gennemføre mindre indledende smagstests af nye fødevarekoncepter i direkte forlængelse af udviklingsforløb i Foodture Lab. Sensorisk Laboratorium til akkrediterede sensoriske analyser er fortsat placeret på Teknologisk Institut på Kongsvang i Aarhus.

Foodture Lab er et moderne udviklingskøkken med plads til udvikling og test af innovative løsninger. Her har man mulighed for at udvikle prototyper, teste produkter, interagere med brugere eller give egne produktudviklere nye inspirerende rammer. 

Som noget nyt kan man nu smage på de nye koncepter i smagsbokse, som er placeret i Foodture Lab. På den måde får man en mere kontrolleret proces, hvor den enkelte person kan koncentrere sig om smagningen og ikke påvirkes af andre faktorer. Dermed øges sikkerheden i smagningen. Smagningen kan således lægges ind som en integreret del af udviklingsforløb, hvor man kører flere loops mellem smagninger i smagsbokse og videreudvikling i køkkenet

Bedre rammer for smagning

Seniorspecialist Anders Iversen fra Teknologisk Institut har det daglige ansvar for Foodture Lab. Han ser store perspektiver i de nye smagsbokse:

”I dag smages der løbende på de nye koncepter ude ved køkkenstationerne eller ved det tilknyttede mødelokale. Med smagsboksene får man bedre rammer for smagningen. Smagen er en væsentlig parameter for et nyt produkts succes. Derfor er vi glade for at kunne tilbyde denne mulighed,” fortæller Anders Iversen.

Det koster ikke ekstra at få adgang til smagsboksene. De vil fremover indgå i lejeprisen for Foodture Lab.

Akkrediterede sensoriske analyser inden lancering

Når man har valgt de mest lovende prototyper ud baseret på de indledende smagninger i Foodture Lab, tilbydes der fortsat akkrediterede sensoriske analyser i Teknologisk Instituts sensoriske laboratorium i Aarhus. Her gennemfører et panel af trænede smagsdommere smagstestene under kontrollerede forhold. Den sensoriske profilering kan kombineres med forbrugertests for at forstå, hvilken betydning de sensoriske egenskaber har for forbrugernes præferencer.

”Når man har gennemført egne smagninger i smagsboksene i Foodture Lab, kan man med fordel sende prototyperne til test i sensoriklaboratoriet. Dermed får man størst mulig sikkerhed for, at målgruppen kan lide produktet, og det ikke kun er én selv, der er begejstret,” forklarer konsulent Karsten Kramer Vig fra sensoriklaboratoriet.

Mobile smagsbokse

Teknologisk Institut råder desuden over flere sæt mobile smagsbokse. Det betyder, at der kan gennemføres Central Lokation Tests (CLT) eller Hall-tests.