FoodtureLab udvider med kokkeprofil

Mia Fiilsøe Falkeborg

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 32 50.

FoodtureLab

FoodtureLab udvider med kokkeprofil

På Teknologisk Instituts FoodtureLab i Aarhus kan fødevarevirksomheder få udviklet og optimeret fødevarer. Som noget helt nyt udvider FoodtureLab med en kokkeprofil, der skal sikre den gode smag i fødevarerne.

Bæredygtige og sunde produkter skal smage godt og have den rette holdbarhed. Det kalder på ny viden. Derfor har FoodtureLab vokseværk og tilføjer medarbejdere og kompetencer, som fødevarevirksomheder i Danmark kan bruge. Nyeste ansættelse er en kok. Foruden test og udvikling af fødevarekvalitet kan fødevarevirksomhederne derfor nu også få hjælp til at ramme den helt rigtige smag.

Virksomhedsrettet fødevarefacilitet
FoodtureLab på Teknologisk Institut er et udviklingskøkken, som ligger i direkte forlængelse af fødevareanalyselaboratorier og et sensorisk laboratorium til test af smag og forbrugernes præference. På FoodtureLab udvikler specialisterne nye fødevareprodukter eller optimerer eksisterende fødevarer i samarbejde med fødevarevirksomhederne selv:

- Vi er 100 % virksomhedsrettet, og det er alene virksomhedernes behov, som styrer, hvad der foregår i FoodtureLab. Vi får ugentligt nye henvendelser – især indenfor udvikling af smag, tekstur og holdbarhed, forklarer sektionsleder Eva-Marie Lange, Teknologisk Institut.

Smagstilpasninger
For at kunne imødekomme de mange henvendelser er Jacopo Leonardo Valeri blevet ansat i FoodtureLab. Han har en baggrund som både kok og fødevareprocesteknolog. Netop den kombination giver det bedste af begge verdener i forhold til at udvikle de spændende opskrifter og smage samtidigt med, at koncepterne kan opskaleres:

Jacopo Valeri Leonardo- Jeg bruger min kokkebaggrund til at hjælpe virksomheder med at udvikle den gode smag. Samtidigt ved jeg som procesteknolog, hvad der kan lade sig gøre i en fødevareproduktion, udtaler teknisk konsulent Jacopo Leonardo Valeri, Teknologisk Institut.

Jacopo har allerede været involveret i udviklingen af fiskeskindschips, en innovativ kvark-dessert, samt en ny sauce.

I FoodtureLab får fødevarevirksomheder altså fremover både ekspertise indenfor udvikling og optimering af fødevarer samt fokus på den gode smagsoplevelse. Dermed skabes fødevareprodukter, der falder i forbrugernes smag.

Læs mere her.