Forbedret holdbarhed af fedtholdige produkter: lipid-oxidation og antioxidanter

Karin  Wiborg

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 33 47.

Antioxidanter

Forbedret holdbarhed af fedtholdige produkter: lipid-oxidation og antioxidanter

Produkter indeholdende olier / fedtstoffer vil til enhver tid være udsat for oxidation og dermed en kvalitetsforringelse. For at afhjælpe dette kan der tilsættes antioxidanter, eller ved at identificere de faktorer, der påvirker oxidationens begyndelse.

Teknologisk Institut har et stærk team af specialister indenfor lipid-oxidation og antioxidanter, der kan rådgive fødevareproducenter og producenter af foder og pet food indenfor dette område og dermed sikre deres fedtholdige produkter en høj fødevarekvalitet.

Fakta om oxidation
Metaller, lys og varme er stærke initiatorer af oxidationsprocessen. Ud over disse er ilt, fedtsyresammensætningen og indhold af antioxidanter nogle af de faktorer der har indflydelse på kvaliteten.

Alene tilstedeværelsen af ilt fører til kvalitetsforringelser i de fleste fødevarer. Ukontrolleret oxidation fører hurtigt til ændringer i smag, farve og aroma. For at bevare kvaliteten skal oxidationen kontrolleres.

For at opnå optimal effekt af antioxidanterne og dermed forlænge holdbarheden, er det vigtigt at anvende så friske råvarer som muligt samt have kontrol med initiatorer og faktorer der har indflydelse på oxidationsprocessen.

Teknologisk institut kan hjælpe med:

  • Rådgivning omkring lipid-oxidation og brug af antioxidanter i fødevarer, foderprodukter og pet food
  • Holdbarhedsstudier over tid
  • Afholdelse af virksomhedsspecifikke kurser indenfor området