GENVIND

Michael  Lei

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 18 46.

GENVIND

Anvendelsen af kompositmaterialer er meget udbredt i dansk industri takket være deres gode egenskaber inden for styrke og levetid kombineret med lav vægt. Særligt inden for vindmølleindustrien anvendes store mængder kompositter. Som en naturlig del af den stærke danske position inden for vindenergi og produktion af vindmøller, håndterer Danmark kompositaffald fra produktionen og fra udtjente vindmøllevinger svarende til ca. 4.300 ton årligt (Kilde: Miljøministeriet 2013: ‘Danmark uden affald’). Mængden af affald stiger i takt med, at nye og større vindmølleparker bygges på land og til havs, ligesom flere møller inden for nær fremtid når end-of-life, og derfor skal tages ned og håndteres.

GENVINDs formål er at identificere og udvikle nye og eksisterende strategier for bæredygtig genanvendelse af plastkompositter med miljømæssige og økonomiske fordele for Danmark. Konsortiet vil demonstrere, at affaldet kan finde anvendelse i mange forskelligartede produkter, komponenter og konstruktioner; det kan være alt fra møbler over skateboards til anvendelser i byggekomponenter og i maling. Konsortiets arbejde understøtter regeringens ressourcestrategi. Det er derfor GENVINDs mål, at flere affaldsmaterialer sendes tilbage i kredsløbet og kommer til at udgøre nye ressourcer i form af bl.a. råvarer og halvfabrikata til gavn for både miljøet og industrien.

Innovationskonsortiet GENVIND
Projektet løber frem til november 2016 og har et samlet budget på 43,5 mio. DKK.
Projektet støttes med 19 mio. DKK af Styrelsen for Forskning og Innovation.

De 25 projektdeltagere:

  • En række danske virksomheder fra bl.a. vindmølleindustrien, byggebranchen og farve- og lakindustrien
  • Videninstitutioner: DTU, AAUE, University of Nottingham, Teknologisk Institut og FORCE Technology
  • Innovationsnetværk samt Plastindustrien

Læs mere om GENVIND på projektets hjemmeside