Gør turisme til en professionel forretning

Leif Henrik Jakobsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 74.

Midtjysk Turisme har fokus på at fremme professionalisering af turisterhvervet. Teknologisk Institut har sammen med Eskild Hansen Strategi Bureau bidraget hertil ved at udarbejde et inspirationskatalog.

Gør turisme til en professionel forretning

Destinationsudvikling og et indgående kendskab til markedstendenser og efterspørgselsmønstre er altafgørende, hvis turismen som kommerciel forretning skal styrkes. Teknologisk Institut, Center for Analyse og Erhvervsfremme, har gennem de senere år arbejdet indgående med området, og fokus har været på strategiske og udviklingsorienterede temaer. Nedenfor bringer vi et par eksempler til inspiration.

Ledelsesmæssige udfordringer
Rapporten Professionelle Partnerskaber i Turismen peger på de mange ledelsesmæssige udfordringer, som destinationsorganisationer står overfor. Der introduceres en model med fire ledelsesrum, og en række danske såvel som internationale eksempler illustrerer løsninger på de ledelsesmæssige udfordringer.

Kend markedstendenserne
En stor udfordring inden for turisme er at skabe professionelle og økonomisk bæredygtige virksomheder. Vækst i turismen beror også på at forstå sit marked og de tendenser, som rører sig her. Inden for aktiv tematurisme i Region Syddanmark (cykling, vandring, lystfiskeri, sejllads, kano & kajak og dykning) har vi afdækket markedstendenser i disse rapporter om Aktiv Tematurisme i Region Syddanmark i forhold til markedsvolumen, efterspurgte turismeprodukter og betalingsvillighed.

Nye udviklingsveje
I rapporten Turisme- og potentialeplan for besøgsøkonomisk vækst i Blåvand og Henne Strand ligger en analyse af destinationens konkrete udfordringer og potentialer til grund for forslag til en ny strategi og konkrete initiativer. Sigtet er at anvise nye udviklingsveje, der gennem forbedring af det lokale turismetilbud skal tiltrække turister, som værdsætter kvalitet og er villige til at betale herfor. Ambitionen er at opnå øget omsætning og beskæftigelsesmæssig vækst.