Grænseoverskridende erhvervsservice

Stig Yding Sørensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 27 04.

Grænseoverskridende erhvervsservice

Samarbejde i grænselandet: Tønder Kommunes Erhvervsråd ønskede at styrke samarbejdet om erhvervsudvikling over den dansk-tyske grænse. Der er allerede knyttet gode kontakter, og over årene er der hentet en del erfaring. Der er stor interesse fra lokale virksomheder, som deltager i netværk og på konferencer.

Perspektiverne er store. I Tønder kan de fleste tale tysk og har en god forståelse for den tyske kultur. Virksomheder fortæller, at det vanskelige ved at skulle arbejde over en grænse netop er sprog og kultur.

Tønder har derfor en unik mulighed for at trække virksomheder til, som mangler et springbræt til det enorme og dynamiske marked syd for grænsen.

På den anden side ligger Nordfriesland, som måske kan være springbræt til det skandinaviske marked for tyske virksomheder. Så hvorfor ikke samarbejde endnu mere?

På vegne af Erhvervsrådet i Tønder undersøgte Teknologisk Institut erfaringer fra andre grænseregioner i Europa. Hvad gør de i Øresundsregionen, mellem Tyskland og Polen eller oppe ved Den Botniske Bugt mellem Sverige og Finland?

Grænseområder har ofte udfordringer, der minder om hinanden, og vi  hentede derfor erfaringerne hjem til Tønder Kommune. Herefter skulle indsatsen sættes på skinner.

Tanken om at se erhvervsservicen og strategien ud over kommunegrænsen kan være en inspiration for andre kommuner. Et tættere samarbejde kan måske gøre kommunen endnu mere attraktiv for nye virksomheder.