Hæder til danske iværksættere - 2008

Nikolaj Ilsted Bech

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 29 42.

Hæder til danske iværksættere - 2008

Teknologisk Instituts datterselskab Teknologisk Innovation investerer med succes ’klog kapital’ i nye innovative virksomheder – det viser uddelingen af en af verdens største priser ’Entrepreneur of the Year’.

Hele tre virksomheder fra Teknologisk Innovations portefølje er lige blevet hædret i konkurrencen ’Entrepreneur of the Year 2008’. Bag konkurrencen står revisionsgiganten Ernst & Young. Nogle af kriterierne for at blive nomineret er, at virksomheden skal have bevist stor grad af innovation og samtidig en evne til at skabe et marked og at skabe vækst.

Tre gange hæder
Vinderen i kategorien ’Venture Backed Innovation’ var IT-virksomheden Napatech, der har fået kapital og rådgivning om forretningsudvikling af Teknologisk Innovation. Der var også hæder i form af en andenplads i samme kategori til vækstvirksomheden Cartime Technologies A/S, der via kapital og assistance fra Teknologisk Innovation har taget patent på at fremstille en elektronisk P-skive til biler.

Opfindelsen er indtil videre installeret i forruden på mere end 200.000 personbiler herhjemme. Også den højteknologiske virksomhed Aquaporin, som Teknologisk Innovation har satset på lige siden virksomhedens etablering, fik en flot tredjeplads i kategorien ’Biotech’.  

- Jeg er hamrende stolt af virksomhedernes flotte placeringer i den prestigefyldte konkurrence. Vi var de første, der investerede i deres idé på et tidligt tidspunkt, siger investerings- og porteføljechef Michael Frank fra Teknologisk Innovation.

Han tilføjer, at hæderen ikke kommer som en overraskelse, da iværksætterne bag de tre virksomheder er gode til at lytte og skabe konstruktive relationer til deres interessenter. Og så har de alle en stærk vilje til, at tingene skal lykkes. Han vurderer, at Napatech har stærke kort på hånden til at ekspandere på det amerikanske marked, idet virksomheden turde satse tidligt på eksportmarkederne og allerede har fået et godt fodfæste i USA. Cartime Technologies A/S har efter Michael Franks vurdering et stort potentiale.

For virksomheden har vist deres potentiale på det danske marked og er samtidig godt i gang med næste generation af produktet, som vil have et langt større potentiale. Og Aquaporin er en af de porteføljevirksomheder, som Teknologisk Innovation forventer sig meget af på sigt, men det har længere udsigter, da der er tale om et højteknologisk vandrensningsprodukt, som gennemløber en langvarig og kompleks udviklingsfase, før det kan sælges.   

P-skive

Investerings- og porteføljechef Michael Frank fra Teknologisk Instituts datterselskab Teknologisk Innovation er stolt af, at tre iværksættere fra porteføljen er blevet hædret i konkurrencen ’Entrepreneur of the Year 2008’.
Han har selv fået installeret den elektroniske P-skive, som den hædrede vækstvirksomhed Cartime Technologies A/S står bag.