Halv million kr. til at automatisere blodprøvetagning

Halv million kr. til at automatisere blodprøvetagning

Pressemeddelelsen den xx.xx.06

Et tværfagligt forskningsprojekt om automatiseret blodprøvetagning på mennesker har netop modtaget en halv million kr. fra Vejle Amt.

Den halve million er givet til oprettelse af en ph.d.-stilling og er dermed første skridt på vejen til en automatiseret måde at tage blodprøver på. Et projekt, der tager en del år, men til gengæld vil give utallige fordele for både patienter og sygehuse. F.eks. frigives laboranternes ressourcer til andre opgaver og deres mange skader undgås, mens hyppigere blodprøver kan redde menneskeliv ved visse typer sygdomme.

- Dette er et visionært projekt med meget stort potentiale, som er vigtigt for den syddanske region. Projektet bidrager nemlig til at fastholde regionens førerposition inden for sundhedssektoren og robotteknologi. Samtidig ser vi det som en kolossal styrke, at det syddanske forskningsprojekt har prioriteret samarbejde på tværs af faglige og geografi ske grænser. Bl.a. er forskere, ingeniører, designere og laboranter fra hhv. Odense, Kolding og Vejle inddraget i projektet, fortæller kontorchef Anders Wang Maarbjerg fra Vejle Amt.

Vejle Sygehus har på vegne af projektet modtaget støtten. Sygehuset har netop fået tildelt fi re stjerner som det eneste sygehus i landet i forbindelse med indenrigs- og sundhedsministeriets nye hjemmeside med kvalitetsoplysninger om sygehuse. - Dette projekt vil uden tvivl være medvirkende til, at Vejle Sygehus kan bibeholde sin position som et innovativt, effektivt og kvalitetsfokuseret sygehus, udtaler Vejle Sygehus.


Fakta om projektet

Initiativtager til projektet er overlæge Ivan Brandslund fra laboratorieafdelingen på Vejle Sygehus og RoboCluster – et kompetencenetværk inden for robotteknologi. Siden hen er Teknologisk Institut, Designskolen Kolding og Syddansk Universitet i Odense kommet med i samarbejdet, og lektor Anders S. Sørensen fra Syddansk Universitet er projektleder. Relevante virksomheder inddrages løbende som sparringspartnere.

Læs hele pressemeddelelsen


For yderligere information kontakt:
Claus Risager 
Mobilnr.: 22 70 59 62 
claus.risager@teknologisk.dk