Hør om hamp på Folkemødet på Bornholm 2016

Bodil Engberg Pallesen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 32 81.

Hør om hamp på Folkemødet på Bornholm 2016

Teknologisk Institut og partnere er på Folkemødet på Bornholm den 16.-19. juni 2016. Find os på stand B11 og hør mere om emnet ”HAMP – fremtidens bæredygtige afgrøde til tekstil-, fødevare- og byggeindustrien”.

AgroTech - Hamp - Folkemødet Bornholm 2016

Læs folder

På Folkemødet afholder vi en række spændende events og indslag omkring hamp og dens mange anvendelsesmuligheder. Ikke mindst området bæredygtige tekstiler er i fokus, et projekt med støtte fra Innovationsnetværk for miljøteknologi under Miljøstyrelsen (INNO-MT). Her vil vi fortælle om de udfordringer, der er, hvis en tekstilproduktion skal op at stå, herunder hvilke resultater vi har opnået i det såkaldte bobleprojekt.

Hamp til byggematerialer er et andet emne, der præsenteres, og der vil på standen være mange eksempler på produkter med hamp, såsom tekstiler af hamp og nye designs, isoleringsmåtter, kompositter, hampeplanter, frø mm. Møllerup Gods viser eksempler på hamp til fødevarer på udstillingen.
Vi byder også på debat omkring potentialet for hamp i Danmark. I 2016 har der været en stigende interesse for afgrøden, og vi er nu oppe på næsten 600 ha i Danmark, det højeste areal siden godkendelse af hamp til dyrkning i 1998.

Vel mødt.

Hvem er vi?
Partnere på stand B11 om hamp er: designer Rachel Kollerup, Novozymes samt GTS-institutterne Force Technology og Teknologisk Institut (divisionerne AgroTech (Miljøteknologi) og Byggeri og Anlæg (Tekstil)). Bodil E. Pallesen, Teknologisk Institut er projektleder.
Tak til INNO-MT for støtte til projektet: Bæredygtige hør- og hampetekstiler.