Hvad skal Danmark leve af i fremtiden?

Hanne  Shapiro

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 14 15.

Hvad skal Danmark leve af i fremtiden?

En ny analyse fra Teknologisk Institut har sat fokus på, hvad danske virksomheder skal leve af i fremtiden, hvordan ledelsen bedst håndterer den globale konkurrencesituation, og om danske lønmodtagere særligt i
IT-branchen har grund til at frygte for deres job, fordi virksomhederne i stigende omfang flytter flere og flere softwareudviklings- og
IT-serviceaktiviteter til udlandet, herunder især til Kina og Asien.

De væsentligste konklusioner i analysen er at:

  • Vores udenlandske konkurrenter bliver bedre og bedre – hvordan håndterer vi det?
    Vigtig erkendelse er, at vi ikke kan være gode til alt, og at vi må prioritere de områder, hvor Danmark står stærkest. Det handler om at gøre Danmark attraktivt både for virksomheder og for medarbejdere. Og det stiller nye krav til virksomhedernes ledelse om at anlægge en strategisk tilgang til ’global sourcing’ – og ikke kun fokusere på at bruge det til at reducere omkostningerne. 
     
  • Danske virksomheders udflytning af aktiviteter til udlandet fører ikke til en generel høj arbejdsløshed for danske medarbejdere i IT branchen. Men udviklingen stiller nye krav til medarbejderes jobkompetencer: De skal både have indsigt i teknologier, forretningsforståelse og evne at indgå i arbejdsprocesser på tværs af kontinenter og kulturer. Medarbejderes viden, kompetencer og netværk bliver mere og mere afgørende for virksomhedernes globale konkurrence- og innovationsevne.

Analysen ’Global sourcing’ er gennemført for Europa Kommissionen.