Hvem er vi - Årsrapport 2015

Peter Vendelboe Hjortshøj

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 34 07.

Gangbro - Teknologisk Institut

Hvem er vi - Årsrapport 2015

Årsrapporten 2015 findes alene udgivet online - læs mere på www.teknologisk.dk/om


Sådan skaber vi flere arbejdspladser

En analyse fra European Association of Research and Technology Organisations (EARTO) foretaget på de ni største "Research og Technology Organisationer" (RTOs) i Europa, heriblandt Teknologisk Institut, viser, at disse RTOs alene i 2014 skabte 225.860 nye jobs. Og for hvert nyt job hos institutterne blev tre skabt uden for de pågældende institutter.

Undersøgelsen påviser, at satsning på innovation og teknologisk udvikling er én af nøglerne til jobskabelse. Vores egne tal viser tilsvarende, at Instituttets omsætning inden for forskning og udvikling på 400 mio. kr. giver en aktivitet hos de virksomheder, som deltager i udviklingsprojekterne, på 1,3 mia. kr.

38 % af de danske fremstillingsvirksomheder med mellem 5 og 250 ansatte udnytter ikke eksisterende digitale muligheder i deres produktion. For virksomheder med 5-34 ansatte er det hele 47 %, der falder i denne kategori. For at kunne forbedre de små virksomheders konkurrenceevne vil det være afgørende nødvendigt med et langt højere fokus på digitalisering, innovation og teknologianvendelse. Her ligger en af nøglerne til at få udnyttet de menneskelige ressourcer, vi får tilført udefra i disse år.

De danske virksomheder bliver nødt til at være blandt de bedst drevne og mest effektive for at stå den internationale distance. Teknologisk Instituts bidrag hertil er blandt andet en målrettet satsning på deltagelse i de største og bedste internationale udviklingsprojekter, hvor vi kan facilitere danske partneres deltagelse på lige fod med de dygtigste virksomheder i Europa. Derfor er det glædeligt, at vores fokus på videnhjemtagning fra EU Kommissionens forskningsprogram begynder at bære frugt – i 2015 hentede vi således viden hjem fra 12 Horizon 2020-projekter med et samlet budget på 75 mio. kr.

At verden er blevet og fortsat vil blive mere internationalt orienteret er ikke nyt. For os er forankringen i det danske samfund og den danske industri helt central, sådan som den har været det siden 1906: At gøre teknologi anvendelig for erhvervslivet bredt er både vores levebrød og vores eksistensberettigelse. Det er imidlertid tilsvarende indlysende, at kun ved at orientere os i endnu højere grad mod markeder, trends, partnerskaber uden for Danmark, kan vi fastholde og forbedre danske virksomheders konkurrenceevne. Derfor har vi i vores nye strategi 2016-2018 fokus på at skabe vækst i Instituttets internationale aktiviteter. Ved at skabe rammerne for en løbende, faglig udvikling i en global verden kan vi tiltrække og fastholde de dygtigste specialister – dem, som kan gøre en forskel hos vores kunder og partnere. Læs vores strategi.

Ved afslutningen af 2015 havde vi fornøjelsen af at overtage 80 højtuddannede specialister fra et andet GTS-institut. AgroTech er således fra starten af året ét af Instituttets otte faglige forretningsområder. Med det nye område har vi cementeret Instituttets position som det stærkeste institut inden for fødevarer i Europa.

Instituttets fokus er fortsat på innovation, teknologi og kompetenceudvikling. Vi mener, at det er nøglen til en stærk dansk industri, som både fastholder eksisterende jobs og skaber nye, så vi kan udnytte de ressourcer, der banker på Europas døre. Ved at fastholde det fokus styrker vi yderligere vores placering som Danmarks innovationsinstitut nummer ét.

Det er vores overbevisning, at Teknologisk Institut er en del af løsningen både på de store og små udfordringer, vi vil møde i 2016 - "It's all about job innovation – It’s all about job creation".

God fornøjelse med læsningen.

Clas Nylandsted Andersen
Bestyrelsesformand

Søren Stjernqvist
Adm. direktør