Hvem er vi - Årsrapport 2016

Peter Vendelboe Hjortshøj

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 34 07.

Gangbro - Teknologisk Institut

Hvem er vi - Årsrapport 2016

Årsrapporten 2016 findes alene udgivet online -
læs mere på www.teknologisk.dk/om

Vores kunders succes er Instituttets succes

Teknologisk Institut har i 2016 markeret sig på samtlige af de 15 styrkepositioner, vi tegnede i strategien for 2016-2018. Styrkepositionerne, der består af 8 veletablerede kerneområder samt 6 tværgående indsatsområder, udgør fundamentet for Instituttets udvikling. Fælles for styrkepositionerne er, at de sætter retning og mål for udvikling af Instituttets serviceydelser og den rolle, Instituttet skal have i innovationssystemet.

Et af indsatsområderne var at sikre en vellykket overtagelse og integration af AgroTech, hvilket nu placerer os som Danmarks største innovationscenter indenfor fødevarer og landbrug med efterhånden mere end 250 dedikerede specialister.

Meget af den teknologiske udvikling sker i dag internationalt – og derfor er det Instituttets strategimål, at vi bringer danske virksomheder med ind i internationale forskningsprojekter og at vores kompetencer og faciliteter er på et internationalt niveau. Instituttet oplevede i 2016 vækst i forhold til både internationale forsknings- og udviklingsprojekter og den internationale omsætning.

Det, vi som Institut for alvor skal måle vores succes på, er i virkeligheden vores kunders succes. At de vokser, har en høj innovationskapacitet, kan stå sig i konkurrencen på de internationale markeder og levere ind i globale produktionskæder.

Det forudsætter at ny teknologi bringes i spil. Instituttet har her en stor rolle i at sikre, at den nye teknologi er tilgængelig og at forskningsbaseret viden gøres anvendelig. At den bliver til løsninger og skaber resultater i de danske virksomheder.

Derfor er det Instituttets omdrejningspunkt, at vi er synlige over for vores kunder, at vi er på forkant med den teknologiske udvikling og at vi kan tilbyde de løsninger, vores kunder har brug for.

De danske virksomheders succes afhænger i høj grad af deres evne til at indlejre ny digital teknologi i deres produktion, produkter samt services. Instituttet satte i 2016 yderligere skub i danske virksomheders anvendelse af sensorer, droner, robotter og avancerede materialer.

Vi har gennem deltagelse i forsknings- og udviklingsprojekter samt opbygning af faciliteter til test og udvikling investeret i, at vi kan være den naturlige og tætte samarbejdspartner, når det gælder den teknologiske revolution, vi ser i øjeblikket. I 2016 alene har Instituttet investeret over 32 mio. kr. i nye anlæg og nyt udstyr samt udført forsknings- og udviklingsprojekter til en værdi af tæt ved 0,5 mia. kr.

Det er i forlængelse heraf meget positivt, at Instituttet i 2016 øgede samhandlen med SMV-segmentet og at vores generelle kundetilfredshed fortsat ligger højt, nemlig på 4,6 på en skala fra 1-5.

I 2017 vil vi målrettet arbejde på at gøre vores 15 styrkepositioner endnu stærkere. Omdrejningspunktet for dette arbejde er at fortsætte vores tætte samarbejde med danske virksomheder og være en katalysator i deres udvikling – og forhåbentligt deres succes.

God fornøjelse med læsningen.

Clas Nylandsted Andersen
Bestyrelsesformand

Søren Stjernqvist
Adm. direktør