ICRA’07 konference i Rom

icra07 - logo

ICRA’07 konference i Rom

icra07 - logoICRA’07, International Conference on Robotics and Automation, blev afholdt d. 10.– 14. april 2007 i Rom, Italien. Konferencen fandt sted på universitetet Angelicum og havde fokus på nyudvikling på forskningsfelter inden for robotteknologien.

Henrik Gordon Petersen fra SDU havde sammen med sin Ph.D. studerende, Anders Lau Olsen, skrevet en artikel til ICRA’07 konferencen om baneplanlægning af kranrobotter. Artiklen blev hovedsageligt skrevet for at vise en avanceret anvendelse af automatisk motion planning for robotter til en bred skare af robotforskere, -softwareudviklere og -brugere.

billede af et dokument - clipartDeres artikel blev, sammen med 806 andre, udvalgt ud af de i alt 1800 indsendte artikler til at blive præsenteret.

Anders og Henriks primære formål med konferencen var at præsentere deres artikel, men de fik også hørt en masse af de andres præsentationer.

Udover det store udvalg af foredrag de kunne høre, var der også mulighed for at møde over 20 forskellige virksomheder inden for robot- og automationsteknologi på en udstilling på Angelicum universitetet.           

Deltagerne på ICRA’07 var personer fra hele verden med interesse for forskning inden for robotområdet. Udover de forskellige sessioner og workshops som konferencen tilbød, kunne deltagerne også udveksle ideer og erfaringer til bl.a. et aftenarrangement med middag.

Sponsorerne for ICRA’07 er KUKA Roboter, Microsoft Research og Sintesi.

Henrik Gordon Petersen og Anders Lau Olsen havde en god tur til Italiens hovedstad, og hørte en række foredrag, som gav et godt indblik i, hvilke trends der er indenfor de forskellige områder af robotforskningen, og hvor man står indenfor disse områder.