Indvielse af RoboTools nye domicil

Kurt  Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 11.

Indvielse af RoboTools nye domicil

Kilde: Teknovation nr. 4 2007 - www.teknovation.dk

Automatiseringsleverandøren Robotool A/S indviede i den forgangne uge sit nye domicil i Vejen med en klar opfordring til mere samarbejde mellem erhvervslivets leverandører og universiteterne. Indvielsen d. 26. marts blev holdt som en temadag, hvor blandt andet Carl Holst (regionsrådsformand i Region Syddanmark), Kurt Kirkegaard (formand for Folketingets Erhvervsudvalg) og Lars Dyhr (institutleder for Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet ved Syddansk Universitet) deltog og svarede på spørgsmål fra de fremmødte.

”Vi har egentlig to formål med at lave indvielsen som en temadag. Først og fremmest vil vi gerne anspore til mere samarbejde mellem
universiteterne og erhvervslivets leverandører. Dernæst vil vi gerne vise, at det går godt med automatiseringen i alle dele af dansk erhvervsliv,” forklarer salgsdirektør Claus Didriksen.

Han peger på en interessant udvikling, hvor mindre virksomheder i stigende grad tager robotteknologien til sig.

”Vi oplever, at flere og flere små virksomheder, helt ned til enkeltmandsvirksomheder, interesserer sig for at tage robotter ind i deres produktioner. De mindre virksomheder mærker - som alle
andre også gør det - konkurrencen fra udlandet og arbejder derfor målrettet med at få mere automatisering ind i huset for at nedbringe lønandelen,” forklarer Claus Didriksen.

RoboTool - "Indvielse med opfordring"

SKARPE HJERNER
Og det er netop også i den proces, at Claus Didriksen ser mulighederne for et stærkere samarbejde med uddannelsesinstitutionerne.

”Vi har en masse skarpe hjerner siddende på universiteterne. Kan vi med en temadag som vores være med til at skabe noget mere åbenhed mellem universiteterne og virksomheder som vores, så
er det et skridt i den rigtige retning mod at sikre en mere effektiv industriproduktion,” siger Claus Didriksen.

Temadagen har følgeskab af to åbent-hus dage den 27. og 28. marts i Vejen, hvor virksomheden har samlet 20 forskellige arbejdende robotter.

”Det er første gang, at der samles så mange robotter på en og samme matrikel i Danmark. Der vil være tale om robotter til løsning af diverse typer opgaver som maskinbetjening, håndtering, slibning, pakning og palletering,” siger Claus Didriksen, der peger på, at gæsterne vil kunne opleve Roboflex og ZP robotter fra Güdel, IRB340 med vision, IRB140 med vision, IRB1600, IRB 2400, IRB6400, IRB6600, IRB260 og IRB660, foruden, understreger han, den første kundeapplikation i Danmark eller måske endda verden, hvor tre robotter styres af en controller.

”Her er turnkey-løsninger der repræsenterer alle brancher lige fra medicinal- til metalindustrien,” siger Claus Didriksen.

Virksomhedens nye domicil ligger på Vestermarken ved motorvejen i Vejen og fylder godt 1.200 kvadratmeter i landskabet, fordelt på kontorer og værksted og med en placering, der gør virksomheden
noget mere synlig på landkortet.

Se den originale artikel som har været bragt i avisen Teknovation

 

RoboCluster SupplyNet deltog som en del af deres medlemsarrangement ved indvielsen af RoboTools nye domicil i Vejen. Her fik de bl.a. diskuteret fremtidigt samarbejde mellem medlemsvirksomheder og forskere samt ny strategi for satsningen vedr. robotter til ældreplejen.