Interaktivt serviceværktøj på mobilen

Lars Bager Christensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 57.

Interaktivt serviceværktøj på mobilen

Interaktivt serviceværktøj på mobilen

Udvikling af app’s til smartphones er for længst udvidet ud over underholdningsstadiet. Stadig flere applikationer udvikles til det professionelle marked, som ofte helt gratis kan downloades og benyttes til eget brug. Andre applikationer udvikles af virksomheder til intern brug af eget personale eller til egne kunder. Fælles for denne type app’s er, at de udnytter de indbyggede sensorer i en moderne smartphone: f.eks. gps, kompas, accelerometer, kamera, mikrofon og højttaler.

Augmented reality (AR)
En del af disse app’s udnytter den såkaldte augmented reality (AR) teknologi hvor data fra den fysiske verden, f.eks. et billede, kombineres med data fra en virtuel verden, f.eks. en database. Der findes andre definitioner men fælles er kombinationen i real tid af data fra et digitalt medie og data fra virkeligheden. Kombinationen styres af førnævnte sensorsignaler fra den mobile platform. Beskrivelsen er betydeligt mere snørklet end at prøve en af de tilgængelige app’s som gratis kan hentes til de gængse styresystemer; fra både App Store og Google Play.

Som inspiration kan en anmeldelse af de 40 bedste til Iphone ses på dette link: 
40 Best Augmented Reality iPhone Apps

Om end eksemplerne er tæt beslægtet med gaming verdenen, giver flere af dem en enkel indføring i mulighederne i augmented reality.

Eksempler fra industrien
Langt mere industri relevante eksempler kan udforskes på YouTube eller andre steder på nettet.

SAP & Vuzix Bring you Augmented Reality Solutions for the Enterprise

Mitsubishi Electric MeView Augmented Reality Maintenace Enterprise Application

AR og smart glasses i fødevareindustrien
Vi undersøger i øjeblikket AR teknologiens anvendelsesmuligheder inden for fødevareindustrien ved at kombinere AR og smart glasses; en type såkaldte wearables, som kan ses i videoen fra SAP. Ved at bruge smart glasses opnås at operatøren har begge hænder til rådighed til at foretage sine aktiviteter.

Der fokuseres i første omgang på to anvendelsesområder:

  • En teknologi/service målrettet anvendelse som kunne minde om eksemplet fra Mitsubishi Electric, i form af reparation af et af vore måleudstyr.
  • En operatør rettet anvendelse, i form af en dynamisk vejledning til en trimmeproces på et slagteri.

The world’s first commercially available “Smart Glasses” are available now.