Jordanske unge mangler arbejde

Hanne  Shapiro

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 14 15.

Teknologisk Institut skal de næste fire år arbejde med at udvikle konkurrenceevnen og skabe nye job i Jordan. Landets unge er generelt veluddannede. Men der er jobmangel. Specielt i den private sektor – og specielt blandt unge kvinder.

Jordanske unge mangler arbejde

Teknologisk Institut skal de i en periode over 4 år arbejde med at udvikle konkurrenceevnen og skabe nye job i Jordan. Landets unge er generelt veluddannede. Men der er jobmangel. Specielt i den private sektor – og specielt blandt unge kvinder.

Der er i høj grad fokus på, at projektet skal fremme jobskabelse på alle kvalifikationsniveauer. Udgangspunktet for indsatsen er de tre mest udviklede klynger i Jordan inden for henholdsvis cleantech, IKT og sundhed.

Assistancen fra Teknologisk Institut vil især fokusere på cleantech-klyngen, udviklingen af et måleværktøj og et indikatorsystem til at monitorere fremdrift samt afdækning af kompetencebehov for faglærte, teknikere og akademikere i de tre klynger.

Herudover skal vi medvirke til at opbygge og udvikle et samspil mellem uddannelsessektoren og de tre klynger. De jordanske unge er generelt veluddannede, som man ser det i andre lande i regionen. Men der mangler job i den private sektor – og ikke mindst de unge kvinder er underbeskæftigede. Derfor vil projektet også have fokus på, hvordan den forskning og udvikling, der foregår i virksomheder og på universiteterne, kan resultere i innovationer, som har eksportpotentiale.

Projektet er støttet af US-AID, og den samlede projektsum er på ca. 30 millioner kr. Teknologisk Institut – divisionerne for energi og erhvervsudvikling – kommer i projektet til at samarbejde med amerikanske DAI og McKinsey samt en række jordanske virksomheder, brancheorganisationer og offentlige aktører.