Koreanske robotter sikrer dansk beslagproduktion

lille robot - thumbnail

Koreanske robotter sikrer dansk beslagproduktion

Pressemeddelelse, RoboCluster, 29.08.06

Nye koreanske robotter har overtaget en del af det tunge arbejde hos beslagvirksomheden Simpson Strong-Tie A/S og styrket virksomheden på det globale marked:

- Lige som mange andre har vi outsourcet en del af vores masseproduktion. Men når vi kan få de rigtige og effektive fleksible robotter og automatiseringsløsninger, så er det muligt at bevare en god del af produktionen i Danmark, som det er tilfældet på vores fabrik i Odder, siger fabrikschef, Peter Meldgaard, fra Simpson Strong-Tie A/S.

Trods konkurrencen fra lavtlønslandene er fabrikken i Odder nemlig Europas førende leverandør af beslag til trækonstruktioner i byggeindustrien. En af årsagerne er, at virksomheden løbende har effektiviseret og udviklet sin produktion.

Robotter er en nødvendighed
Ud over robotcellen, der flytter kasserne, har virksomheden ni andre robotter, heraf to leveret fra Kjærgaard inden for de seneste seks måneder. Disse to passer henholdsvis en stansemaskine og en maskine, der producerer vindtræksbånd. Uden robotter i huset ville det nemlig se sort ud for en virksomhed som Simpson Strong-Tie A/S:

- Vores produkter er hverken sofistikerede eller videntunge, så vi skal hele tiden kunne matche priserne fra vores konkurrenter i lavtlønslandene som Kina. Derfor har vi de seneste 10 år løbende været nødt til at indføre robotter og automatisere en del af vores produktion og pakkeri. Alternativet havde været, at vi var nødt til at flytte en del af produktionen fra Danmark, hvis vi ville undgå at miste kunder, siger fabrikschef Peter Meldgaard, Simpson Strong-Tie A/S.

RoboCluster SupplyNet
Kjærgaard A/S, som udførte arbejdet, er én af de 30 højtspecialiserede virksomheder i robotnetværket RoboCluster SupplyNet:

- Robotprojektet hos Simpson Strong-Tie A/S er et godt eksempel på den form for opgaver som medlemsvirksomhederne i RoboCluster SupplyNet løser. Hver for sig råder de over en række spidskompetencer inden for automatisering og robotteknologi, og tilsammen er de i stand til at løse de mest komplicerede opgaver og i absolut verdensklasse, siger projektleder Claus Risager, RoboCluster SupplyNet.

RoboCluster og RoboCluster SupplyNet

RoboCluster er et nationalt kraftcenter for robot- og automationsteknologiske løsninger med forankring på Syddansk Universitet i Odense. Netværket består af leverandører og aftagere i branchen samt forsknings- og uddannelsesinstitutioner med speciale i robot- og automationsteknologi.

Læs mere om RoboClusterSupplyNet og pressemeddelelsen 
DownloadKoreanske robotter sikrer dansk beslagproduktion (42 KB)