Kurser

3 dages kursus 

101: macOS Support Essentials Monterey

Kontakt os på tlf. 7220 3000 eller skriv til  kurser@teknologisk.dk for at høre mere.

Ingen planlagte afholdelser.
DKK  24.999
ekskl. moms
Nr. 90137 P

Få et grundigt overblik over spændvidden i funktionerne i macOS samt en praktisk viden, så du kan hjælpe brugere af systemet. Du får et dybt kendskab til de mange funktioner i macOS og bliver i stand til at klare mulige problemstillinger og fejlrettelser.

Hjælp andre brugere

I løbet af kurset får du en dybdegående indsigt i problemhåndtering i macOS, og du bliver mere effektiv i forhold til fejlsøgning med de tilgængelige værktøjer.

Deltagerprofil

Kurset er for helpdesk-specialister, tekniske koordinatorer, serviceteknikere, teknisk personale og andre, der yder hjælp til Mac-brugere eller anvender Mac i hele eller dele af virksomheden.

Forudsætninger

Det forudsættes, at du har basal viden om macOS og generel computerterminologi.

Udbytte

  • Opnå solidt kendskab til macOS mange funktioner, og hvordan de bruges
  • Lær at hjælpe andre med deres macOS-problemer og spørgsmål
  • Bliv i stand til at klare mulige problemstillinger og fejlrettelser

Det får du på kurset

Vi sørger for at rammerne er i orden, så du kan fokusere på at lære

Efter du har fuldendt kurset, vil du modtage et kursusbevis.

Kursusbevis

Hos Teknologisk Institut bruger vi kun erfarne undervisere.

Erfaren underviser

På kurset får du morgenmad, frokost, snacks og drikkevarer.

Fuld forplejning

Mulighed for at tage certificering.

Certificering / eksamen

På kurset er der indtænkt øvelser og deltagerinddragelse.

Øvelser og inddragelse

For at sikre den bedste læring vil der være mulighed for casearbejde.

Casearbejde

Materiale på dansk

Materiale på dansk

Undervisning på dansk

Undervisning på dansk

Indhold

Installation
  • Forberedelse og partitionering af disken gennemgås. Du får herefter en grundig indføring i, hvordan macOS installeres, og hvordan installationsloggen bruges til at bekræfte succesfuld installation. Derudover ser vi på konfiguration af macOS med assistent, opdatering af software og tips og teknikker til fejlsøgning ved installations-problemer.
Filsystemer
  • Vi gennemgår fil-systemer, der understøttes af macOS, ejerskab og tilladelser for filer og mapper, diskværktøj og fil-reparationer og fil-styring med kommando-linjen.
Programmer og processer
  • Få overblik over hvilke programmer, der understøttes i macOS på programmer udviklet med forskellige udvikler API’er, konceptet omkring en UNIX proces, forholdet mellem programmer og processer, samt værktøjer til at overvåge og styre processer, programpræferencer og sidst, men ikke mindst, ser vi på Boot Camp.
Netværkstjenester
  • Du lærer at oprette forbindelse til almindelige netværksressourcer, at arbejde med netværkskonti med bibliotekstjenester som AFP, SMB, SSH, FTP, WebDav forbindelser, Bonjour, NetBIOS og netværksbrowseren. Vi viser dig derudover, hvordan man isolerer softwareproblemer fra netværksproblemer. Deling af filer mellem Mac og Windows, deling af web dokumenter, skærmdeling og firewall. Du får også indblik i teknikker til at isolere serverproblemer fra klient- og netværksproblemer.
Brugerkonti
  • Du får den nødvendige viden til at oprette og administrere brugerkonti og administratorkonti samt til at kunne håndtere sikkerhed som adgangskoder, hovednøglering og FileVault.
Datastyring
  • Vi gennemgår, hvordan fil-systemet er struktureret, præferencer, fil-typer, der er unikke for macOS, spotlight, fil-arkiver og diskbilleder. Vi viser dig også, hvordan du tager backup og gendanner fra Time Machine.
Netværkskonfigurationer
  • Vi arbejder på simpel netværkskonfiguration, TCP/IP netværk, ethernet, AirPort, flere netværksforbindelser og ser på, hvordan man isolerer og fejlfinder netværkselementer.

Form

Kurset er en kombination af undervisning og praktiske øvelser.

Teknologisk Institut afholder Apple kurser med en samarbejdspartner, hvor underviser er certificeret. Det er din garanti for, at vores instruktører er opdaterede med den nyeste viden og korrekt information om programmerne.

Se vores øvrige Apple kurser her.

Få ny inspiration til din kompetence­udvikling

Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.

Indtast venligst et validt navn
Tilmelder nyhedsbrev
Tak for din tilmelding
Teknisk fejl

Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til data@teknologisk.dk