Kurser

3 dages kursus

101: macOS Support Essentials, version Big Sur 10.16

15. - 17. marts 2022 København
6. - 8. september 2022 København
DKK  24.999
ekskl. moms
Nr. 90137 P

Få et grundigt overblik over spændvidden i funktionaliteterne i macOS samt en praktisk viden, så du kan hjælpe brugere af systemet. Du får et dybt kendskab til de mange funktioner i macOS og bliver i stand til at klare mulige problemstillinger og fejlrettelser.

Beståelsesprocent-85

I løbet af kurset får du en dybdegående indsigt i problemhåndtering i macOS, og du bliver mere effektiv i forhold til fejlsøgning med de tilgængelige værktøjer. Kurset er udbytterigt, idet det er en kombination af undervisning og praktiske øvelser, der giver dig en værdifuld erfaring. Vi forbereder dig til at blive Apple Certified Support Professional (ACSP), som er en værdifuld blåstempling af dine kompetencer.

Deltagerprofil

Kurset er for helpdesk-specialister, tekniske koordinatorer, serviceteknikere, teknisk personale og andre, der yder hjælp til Mac brugere eller anvender Mac i hele eller dele af virksomheden.

Forudsætninger

Det forudsættes, at du har basal viden om macOS og generel computerterminologi.

Indhold

Installation
 • Forberedelse og partitionering af disken gennemgås. Du får herefter en grundig indføring i, hvordan macOS installeres, og hvordan installationsloggen bruges til at bekræfte succesfuld installation. Derudover ser vi på konfiguration af macOS med assistent, opdatering af software og tips og teknikker til fejlsøgning ved installations-problemer.
Filsystemer
 • Vi gennemgår fil-systemer, der understøttes af macOS, ejerskab og tilladelser for filer og mapper, diskværktøj og fil-reparationer og fil-styring med kommando-linjen.
Programmer og processer
 • Få overblik over hvilke programmer, der understøttes i macOS på programmer udviklet med forskellige udvikler API’er, konceptet omkring en UNIX proces, forholdet mellem programmer og processer, samt værktøjer til at overvåge og styre processer, programpræferencer og sidst, men ikke mindst, ser vi på Boot Camp.
Netværkstjenester
 • Du lærer at oprette forbindelse til almindelige netværksressourcer, at arbejde med netværkskonti med bibliotekstjenester som AFP, SMB, SSH, FTP, WebDav forbindelser, Bonjour, NetBIOS og netværksbrowseren. Vi viser dig derudover, hvordan man isolerer softwareproblemer fra netværksproblemer. Deling af filer mellem Mac og Windows, deling af web dokumenter, skærmdeling og firewall. Du får også indblik i teknikker til at isolere serverproblemer fra klient- og netværksproblemer.
Brugerkonti
 • Du får den nødvendige viden til at oprette og administrere brugerkonti og administratorkonti samt til at kunne håndtere sikkerhed som adgangskoder, hovednøglering og FileVault
Datastyring
 • Vi gennemgår, hvordan fil-systemet er struktureret, præferencer, fil-typer, der er unikke for macOS, spotlight, fil-arkiver og diskbilleder. Vi viser dig også, hvordan du tager backup og gendanner fra Time Machine.
Netværkskonfigurationer
 • Vi arbejder på simpel netværkskonfiguration, TCP/IP netværk, ethernet, AirPort, flere netværksforbindelser og ser på, hvordan man isolerer og fejlfinder netværkselementer.

Certificering

På kurset sidste dag vil det være muligt at tage eksamen i macOS Support Essentials. Efter beståelse, vil du blive Apple Certificeret som ACSP (Apple Certified Support Professional). Dette er en personlig certificering og det dokumenterer, at Apple blåstempler din viden om deres teknologier.

Certificeringen koster kr. 2.500 ex moms, og er ikke indeholdt i kursusprisen.

 • Beståelsesprocent: Beståelsesprocenten på certificeringen er ca. 85%
 • Antal spørgsmål: 100 spørgsmål
 • Tid:150 minutter
 • Format: multiple chioce
 • Man skal have 75% rigtige for at bestå.

Se vores øvrige Apple kurser her.

Vælg dato

København
15. - 17. marts 2022
København
6. - 8. september 2022

Få ny inspiration til din kompetence­udvikling

Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.

Indtast venligst et validt navn
Tilmelder nyhedsbrev
Tak for din tilmelding
Teknisk fejl

Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til data@teknologisk.dk