Kurser

4 dages kursus

Arkitekturstyring og -forståelse

7. - 10. februar 2022 Taastrup
2. - 5. maj 2022 Taastrup
19. - 22. september 2022 Taastrup
5. - 8. december 2022 Taastrup
DKK  20.999
ekskl. moms
Nr. 90750 A

Lær, hvordan du ved hjælp arkitekturstyring og -forståelse kan optimere og konsolidere på tværs af din organisation. Kurset vil tage udgangspunkt i det Fællesoffentlige Digitale Arkitekturrammeværk og vil have en praktisk tilgang, baseret på ”real live” cases.

Kurset fokuserer på, hvordan arbejdet med en rammearkitektur (inddelt i 4 arkitekturdomæner -Enterprise-, Forretning-, Informations- og Applikationsarkitektur) med tilhørende arkitekturregler kan skabe sammenhæng og værdi i organisationen.
Et arkitekturrammeværk er et fælles redskab til at støtte og styre digitaliseringen af din organisation for eksempel i forbindelse med udviklingen af forretnings- og IT-løsninger.
En vigtig værktøjskasse til dig der arbejder med optimering og konsolidering af din organisation. f.eks. ifm. digitalisering, RPA eller GDPR.
En sund arkitektur sørger for en effektiv og robust organisation.
 
Selv om kurset vil tage udgangspunkt i FDA’s rammeværk og arkitekturregler, vil det kunne give værdi til alle virksomheder, private såvel som offentlige.

Deltagerprofil

Kurset henvender sig til dig, der arbejder med at optimere og skabe sammenhæng mellem aktiviteter og mennesker i organisationen. Det kan være vha. digitalisering, enterprisearkitekturimplementering, procesoptimering, informationsmodellering, applikationsstrategi, IT-projekter eller lignende.

Hvad indeholder kurset

Rammearkitekturen dækker 8 indsatsområder (se figur), der bliver styret og beskrevet af et eller flere af domænerne i arkitekturrammeværket. Kurset vil derfor arbejde med:

90750 - Modulgrafik

  • Enterprisearkitektur og det arbejde, der ligger i at sikre en overordnet sammenhæng på tværs af organisationen, og værdien af dette arbejde (Styring, strategi, sikkerhed og jura, hertil dele af de resterende områder)
  • Forretningsarkitektur og det arbejde, der ligger i at sikre, at forretningsmål og forretningsværdi bliver realiseret (Opgaver)
  • Informationsarkitektur og det arbejde, der ligger i at sikre, at data management og data governance bliver struktureret og værdifuldt (Information)
  • Applikations- og infrastrukturarkitektur og det arbejde, der ligger i at sikre, at vi har det rette systemlandskab, der kan understøtte vores forretningsmål (Applikation og infrastruktur)
  • Arkitekturværktøjer, der kan bruges i analyseprocessen og til implementering af de 4 arkitekturdomæner. Det vil blandt andet dreje sig om procesmodellering, Governance-arbejde og infrastrukturstrategi (bruges på tværs af alle arkitekturdomæner)
  • Kommunikationsværktøjer og transformationsværktøjer, der kan bruges ifm. udvikling og implementering af arkitektur (bruges på tværs af alle arkitekturdomæner)

23135
Underviser

Klaus Østergaard

Som kursist er du i sikre hænder hos Klaus, der er en af Danmarks førende eksperter inden for arkitektur. Klaus er underviser på IT-universitetet i København og arrangør af den årlige Enterprisearkitektur Sommerskole. Desuden driver Klaus en konsulent¬virksomhed, der rådgiver virksomheder og organisationer i at realisere deres forretningspotentiale gennem arkitektur, Governance og digitalisering.

Vælg dato

Taastrup
7. - 10. februar 2022
Taastrup
2. - 5. maj 2022
Taastrup
19. - 22. september 2022
Taastrup
5. - 8. december 2022

Få ny inspiration til din kompetence­udvikling

Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.

Indtast venligst et validt navn
Tilmelder nyhedsbrev
Tak for din tilmelding
Teknisk fejl

Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til data@teknologisk.dk

Vil du vide mere?

IT-arkitektuddannelsen | Hvordan bliver man IT-arkitekt?

IT-arkitektuddannelsen er en national anerkendt uddannelse, der skaber en fælles referenceramme for en IT-arkitekts kompetencer – på flere niveauer. Læs mere o...

Læs mere
 

4 gode grunde til at tage en certificering i TOGAF®

Du kan nu blive certificeret og få dokumenteret dine kompetencer inden for den nyeste version af TOGAF®. Med TOGAF® 9.2 kan du gøre karriere som entreprisearkitekt e...

Læs mere