Må vi gemme en cookie?

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse af vores hjemmeside, målrette indhold samt statistik. Læs mere om cookies

Kurser

Kursusadministration

Brug for hjælp?

  • Gregersensvej 8
  • 2630 Taastrup
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Forskerparken Fyn, Forskerparken 10F
  • 5230 Odense M
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Teknologiparken Kongsvang Allé 29
  • 8000 Aarhus C
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • NordsøcentretPostboks 104
  • 9850Hirtshals
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Gammel Ålbovej 1
  • 6092Sønder Stenderup
Google MapsApple MapsRejseplanen

Autenticitetstest af fødevarer - Industriens behov og løsninger til at møde dem!

Hvordan afgør du om en fødevare er, hvad den giver sig ud for at være? Kom og hør om metoder, der kan afgøre om fisken er fanget på line eller i trawl, om oregano er blevet tilsat andre tørrede blade, og om hvordan analytiske fingeraftryk af en vare i øvrigt kan benyttes.

Svindel med fødevarer har i stigende grad gjort det nødvendigt at teste fødevarers autenticitet; er det nu den korrekte sammensætning, oprindelse, dyrknings- eller fangstmetode, der anprises, eller er det den samme kvalitet råvare, som vi plejer at modtage?

Temadagen er et møde mellem fødevarevirksomheder, der har et behov for dokumentation, leverandører af analytiske metoder og forskere for at skabe fælles forståelse og møde nye behov.

Formål

  • at afdække fødevareindustriens behov for og krav til metoder til autenticitetstest af rå- og færdigvarer
  • at demonstrere relevante metoder, der allerede er til rådighed
  • at identificere specifikke behov for at forbedre metoderne i forhold til let anvendelighed, robusthed mv. på forskellige niveauer i produktionskæden
  • at skabe grobund for udvikling af nye løsninger og øget anvendelighed af metoderne ved samarbejder mellem fødevarevirksomhederne, metodeleverandørerne og evt. vidensinstitutioner som Teknologisk Institut og universiteterne
  • at bygge bro mellem slutbrugeren, metode-/teknologi-leverandør og forskere

På dagen vil der være oplæg fra fødevarevirksomheder, forskere og metodeleverandører og en afsluttende paneldiskussion omkring disse emner:

  • Fødevareindustriens behov for testmetoder
  • Metodevalg - hvad er i brug, og hvad kommer?
  • Metodernes anvendelsesområder, muligheder og begrænsninger

Herunder oplæg fra:

  • Lone Skov, Procudan, Kolding
  • Yannick Weesepoel, RIKILT Wageningen University and Research, NL
  • Søren Balling Engelsen, KU Food
  • Bekzod Khakimov, KU Food
  • Peter Lüttge Jordal, Teknologisk Institut
  • Jacob Ask Hansen, Teknologisk Institut
  • Sara Stead, Waters, UK
  • Michael Carstensen, Videometer, DK

Endeligt program er klart midt i august.

Dele af programmet gennemføres på engelsk, men der vil være mulighed for spørgsmål og diskussion på dansk.

Virksomheder der på dagen ønsker at demonstrere analyseudstyr, er velkomne til at kontakte Lars Krusell.

Har du faglige spørgsmål så kontakt
Andre kurser