Kurser

Kursusadministration

Brug for hjælp?

  • Gregersensvej 8
  • 2630 Taastrup
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Forskerparken Fyn, Forskerparken 10F
  • 5230 Odense M
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Teknologiparken Kongsvang Allé 29
  • 8000 Aarhus C
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • NordsøcentretPostboks 104
  • 9850Hirtshals
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Gammel Ålbovej 1
  • 6092Sønder Stenderup
Google MapsApple MapsRejseplanen

Avancerede kameraer og robotter i samspil

Nu har du muligheden for at blive klogere på samspillet mellem robotter og kameraer, når Teknologisk Institut og Innovationsnetværket RoboCluster åbner dørene til et spændende indblik i mulighederne med “robotøjne”.

Du kan blandt andet blive klogere på de hyperspektrale kameraer, der kan se langt mere end menneskeøjet, eller du kan lære mere om, hvordan såkaldte Time-of-Flight-kameraer kan anvendes.

Du får også mulighed for at se kameraerne i aktion med robotterne under en rundtur i Teknologisk Instituts robotinnovationshaller.

Tid: Onsdag den 13. juni 2018 kl. 12:30 - 15:30
Sted: Teknologisk institut, Forskerparken 10f, 5230 Odense M

Program

12:30 Registrering og sandwich
13:00 Velkomst ved konsulent Carsten Panch Isaksen
13:15 Time-of-Flight-kameraer: Teknologi, anvendelse og perspektiver ved konsulent Carsten Panch Isaksen

3D-kameraer med stadigt højere og højere opløsning er nået ned i et prisleje, som gør dem konkurrencedygtige med gængse smartkameraer, der har eksisteret inden for machine vision i årtier. Det åbner nye muligheder for anvendelser inden for kvalitetskontrol, såvel som robot guidance og styring af mobile robotter. Vi giver en kort gennemgang af teknologien og de anvendelser, som har set dagens lys.

13:30 URCaps: Nem integration af eksternt udstyr til UR-robotter ved specialist Francois Picard
De kollaborative robotter fra Universal Robots giver mulighed for udviklere at installere deres egne applikationer for dermed at gøre det nemmere at integrere specifikt udstyr i en robotcelle. En sådan applikation kaldes en URCap og tilføjer til de almindelige kommandoer (eks. ”Move” og ”Wait”), nye instrukser, hvormed eksempelvis et smartkamera kan kontrolleres gennem robotten. Takket være URCap’s plug’n’play-princip har det aldrig været så nemt, hurtigt og effektivt at udvikle en industriel proces. Vi giver en kort gennemgang af teknologien sammen med en demonstration af de forskellige URCaps, som udvikles hos Teknologisk Institut.

13:45 Hyperspektrale kameraer: Et rigere syn på virkeligheden ved seniorspecialist Michael Nielsen
Engang skulle man tage stikprøver af emner for at analysere dem i spektroskoper i laboratoriet. Det er brugt til plante-, fødevare- medicinal- og mineindustrien, samt til at bestemme ægtheden af kunst. Den seneste udvikling i machine vision industrien er fremmarchen af let-integrerbare, hyperspektrale kameraer, der gør det muligt at lave disse analyser inline for at opnå 100 procent inspektion. Vi kigger på teknologien, faldgruberne og eksempler på brugen til kvalitetsinspektion.

14:00 Kaffe
14:15 Demonstration i Teknologisk Instituts robotinnovationshaller
15:30 Tak for i dag

Downloads
Andre kurser