Kurser

Kursusadministration

Brug for hjælp?

 • Gregersensvej 8
 • 2630 Taastrup
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • Forskerparken Fyn, Forskerparken 10F
 • 5230 Odense M
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • Teknologiparken Kongsvang Allé 29
 • 8000 Aarhus C
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • NordsøcentretPostboks 104
 • 9850Hirtshals
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • Gammel Ålbovej 1
 • 6092Sønder Stenderup
Google MapsApple MapsRejseplanen

Azure Administration, Automation and Monitoring

Teknologisk Institut har udviklet dette kursus, hvor du kommer i dybden med de forskellige muligheder, der findes for administration og automatisering af ressourcer i Azure, herunder Powershell, Azure CLI, Templates og Azure Blueprints. Kurset er bygget op omkring mange praktiske øvelser.

Forudsætninger

Du forventes at have en grundlæggende viden om administration i Azure svarende til kurset AZ-104T00.

Deltagerprofil

Kurset er rettet mod Azure administratorer, der beskæftiger sig med administration, konfiguration og automatisering af ressourcer i Azure.

Udbytte

 • Grundig gennemgang af administrative muligheder
 • Forståelse for administration af Azure ressourcer og tools som Azure Cloud Shell, Azure Powershell og Azure CLI
 • Anvendelse af ARM templates
 • Anvendelse af Azure Blueprints
 • Indblik i processer til automatisering
 • Forståelse for Azure Monitor og Log Analytics

Indhold

Modul 1: Working in the Azure Portal and the Azure Portal App
En stor del af det daglige administrative arbejde i Azure, vil typisk i starten foregå i Azure Portalen, eller i den downloadede Azure Portal App. I dette modul får du en grundig gennemgang og forståelse for de administrative muligheder, der ligger i portalen. Efterhånden som antallet af ressourcer stiger, og den administrative byrde intensiveres, er det på tide at overveje, om nogle af de administrative processer kan effektiviseres.

Modul 2: Azure Powershell and Azure CLI
Når du er blevet fortrolig med administrationen i portalen, er det tid til at få rutinerne effektiviseret og så vidt muligt, standardiseret. Azure understøtter to command tools, Powershell og Azure CLI med hvilke man kan eksekvere såvel enkelte kommandoer som avancerede scripts. I dette modul får du en praktisk forståelse for administration af Azure ressourcer vha. disse tools. Der vil være gennemgang af opbygning af kommandoer og scripts eksekveret i både Azure Cloud Shell og lokalt installeret Azure Powershell moduler og Azure CLI.

Modul 3: ARM Templates
Med Azure Resource Manager (ARM) kan man oprette ressourcer i Azure med JavaScript Object Notation (JSON) templates. En template kan oprette enkelte ressourcer eller hele projekter i en Subscription eller en Resource Group. Ved anvendelsen af templates, kan gentagne handlinger i Azure, og opsæt af kompliceret infrastruktur gentages igen og igen med sikkerhed for, at det virker hver gang.

Modul 4: Azure Blueprints
Skal du designe og oprette større projekter med flere relationer, kan det være en idé at kigge på et nyere tiltag i Azure – Azure Blueprints. Med Azure Blueprints er det muligt at orkestrere udrulning mht. Role Assignments, Policy Assignments, ARM Templates og Resource Groups.

Modul 5: Automation and DSC
Azure giver mulighed for cloud baseret automatiserings- og konfigurationsservice, herunder bl.a. Process Automation, Configuration Management og Powershell DSC og Update Management.
Dette modul giver dig et indblik i processer, der kan automatiseres i de forskellige projekter i Azure.

Modul 6: Azure Monitoring and Log Analytics
En vigtig disciplin i såvel on-premise som i Azure er at overvåge, indsamle, analysere og tage aktion på telemetridata. Azure Monitor giver mulighed for at overvåge tilgængelighed, hændelser og performance på udvalgte ressourcer og programmer, og proaktivt identificere problemer via alarmer.
Dette modul giver en dyb forståelse for de forskellige muligheder Azure Monitor og Log Analytics tilbyder.

Underviser

Underviser Nis Gabriel
Nis Gabriel er seniorkonsulent hos Teknologisk Institut og har i mere end 18 år arbejdet med og undervist i en bred vifte af produkter inden for Microsoft Servere, klienter og cloud services. Nis er Microsoft Certified Trainer (MCT) og har en lang række certificeringer (MCSA, MCSE etc.) inden for Windows Server (fra Windows NT til Server 2016) og Windows Client (Windows NT til Windows 10) samt Microsoft Azure og Office 365. Nis har altid i sin undervisning og rådgivning fokuseret på, at it-drift skal være effektiv, fleksibel, sikker og ikke mindst veldokumenteret.

Har du faglige spørgsmål, så kontakt:
Andre kigger også på