Kurser

2 dages kursus 
Læring inden for et specifikt emne

Bæredygtighed i forretningsudvikling - Sustainable Business Design

30. oktober til 12. november 2024 Taastrup
5. - 21. februar 2025 Aarhus
9. - 30. april 2025 Taastrup
DKK  12.999
ekskl. moms
Nr. 91270 A

På kurset bliver du klædt på med bæredygtige forretningsmodeller, så du kan identificere, hvordan din forretning skaber størst mulig værdi i et bæredygtigt format. Den grønne omstilling kræver nye løsninger, og virksomheder skal være klar til ændringer. Alt efter hvordan de håndteres, kan de gøre ondt i økonomien eller bane vej for nye muligheder for forretningen. Kurset klæder dig på til at skabe de forretningsmæssigt mest bæredygtige beslutninger.

Sund økonomi er en del af den grønne omstilling

At udvikle en forretning bæredygtigt kræver at komme dybt ned i virksomhedens forretningsmodel og finde en bæredygtig retning, som er realistisk at gennemføre, og som giver værdi- og forretningsmæssig mening for virksomheden.

På kurset lærer du to tilgange til dette arbejde: Future Back og Present Forward. Dvs., du lærer, hvordan du kan angribe udfordringen (gradvist) ved at fokusere på de nuværende ressourcer, partnerskaber etc. og trinvis arbejde dig frem mod en grønnere forretning.

Herudover lærer du, hvordan du kan arbejde med radikal bæredygtig nytænkning af din forretning med de muligheder for konkurrencemæssige fordele, det indebærer. Men – det bliver jo desværre også mandag igen – og derfor lærer du også, hvordan du angriber barrierer som lock-in, mind-sets og din virksomheds afhængighed af dens veletablerede økosystem.

Deltagerprofil

Kurset er for dig, der arbejder med forretningsudvikling. Du er f.eks. team- eller projektleder, forretningsudvikler eller funktionsleder. Kurset henvender sig til større virksomheder eller SMV’er med mindst 15 ansatte og er relevant for både offentlige og private virksomheder.

Udbytte

 • Du ved, hvad bæredygtig forretningsudvikling indebærer og kender grundprincipperne for cirkulær økonomi i forretningsmodeller.
 • Du kan identificere og beskrive forretningsmodeller samt vurdere potentielle trusler eller muligheder for bæredygtig forretningsførelse.
 • Du kan bruge innovationsværktøjer til at realisere forretningspotentialer
 • Du kender og kan anvende konkrete værktøjer til at udvikle bæredygtige forretningsmodeller

Det får du på kurset

Vi sørger for, at rammerne er i orden, så du kan fokusere på at lære.

Efter du har fuldendt kurset, vil du modtage et kursusbevis.

Kursusbevis

Hos Teknologisk Institut bruger vi kun erfarne undervisere.

Erfaren underviser

På dette kursus vil der højest være MAKS DELTAGERE pr. hold.

Maks. 20 deltagere

På kurset får du morgenmad, frokost, snacks og drikkevarer.

Fuld forplejning

På kurset er der indtænkt øvelser og deltagerinddragelse.

Øvelser og inddragelse

For at sikre den bedste læring vil der være mulighed for casearbejde.

Casearbejde

Materiale på engelsk

Materiale på engelsk

Undervisning på dansk

Undervisning på dansk

Tæt på kursusstedet er der gratis parkering.

Gratis parkering

Indhold

Selvstudie: Introduktion til bæredygtighed (i et engagerende onlineformat)
 • Grundprincipper for bæredygtighed herunder hvad det indebærer, dets historiske rødder og status for den bæredygtige udvikling på nuværende tidspunkt.
 • En struktureret gennemgang af de mest essentielle modeller, begreber, rammeværker og lov (jura?), som kan hjælpe dig med at udvikle strategier.
 • Online modulet er på engelsk.
Kursusdag 1: Fra 'sort’ forretning til ’grønne’ og regenerative muligheder/løsninger?
 • Kernekoncepter i bæredygtig forretningsudvikling – ex. Eco-efficiency vs. Eco-effectiveness samt relativ vs. absolut ressourceafkobling i et vækstsamfund.
 • Udvalgte principper fra Cirkulær Økonomi (CØ) og eksempler på bæredygtige forretningsmodeller.
 • Future-back udvikling af din forretning med Flourishing Business Model Canvas (FBMC) samt anvendelse af bæredygtige blue-print tilgange til forretningsudvikling.
 • Present-forward udvikling af din forretning med Business Model Canvas (BMC), generiske greening-tilgange samt potentialeanalyse af dine nuværende værdikæder
 • Hjemmeopgave: Anvendelse af BMC eller FBMC til nyudvikling eller grøn tilpasning af din virksomheds forretning.
Kursusdag 2: Afdæk transitionspotentialet i din forretningsmodel og kom i mål med ny grøn forretning
 • Præsentation af hjemmeopgaver, hvor udfordringer og muligheder bliver fremlagt. Der bliver god tid til feedback fra underviser og diskussion med de andre kursister.
 • Identifikation af barrierer i værdikæderne og internt i din forretning. Barrierer, der skal overkommes for at nå i mål – samt strategier til løbende bæredygtig transformation.
 • Anvendelse af ’Twin Transitions’ som en tilgang til at understøtte din transformation.
 • Økosystems-Innovation som en tilgang til at overkomme barrierer skabt af eksterne afhængigheder.

Form

Kurset starter med et digitalt selvstudie, som introducerer til generelle begreber og modeller for bæredygtighed. De 2 fysiske kursusdage ligger med 14 dages mellemrum, så du kan nå at forberede og arbejde med hjemmeopgaven. Undervisningen tager afsæt i eksempler, cases og gruppeopgaver, så du får rig mulighed for at sparre og diskutere med andre, der arbejder med lignende problemstillinger.

26313
29013
Underviser

Ole Kjeldal Jensen

Ole er specialist i Design Thinking, Innovation Management, Business Model Innovation og teknologisk transformation. Ole har en PhD i Design Thinking og Disruptive Innovation fra DTU og Stanford University.

Underviser

Martin Aggerbeck

4.66/5 (38 evalueringer) 
Baseret på alle evalueringer af underviseren fra de seneste 5 år.

Martin er uddannet designingeniør fra DTU og har en Ph.d. i materiale- og overfladeteknologi. Han har undervist på Aalborg Universitet i konkrete metoder og processtyring indenfor Design Thinking, bæredygtighed og brugerinddragelse. Martin har i flere år undervist virksomheder i kreativitet og fejlangst. Han har desuden konkret erfaring som projektleder på museer og har en hands-on approach til udvikling og læring.

Vælg dato

Taastrup
30. oktober til 12. november 2024
Aarhus
5. - 21. februar 2025
Taastrup
9. - 30. april 2025