På kurset bliver du klædt på med bæredygtige forretningsmodeller, så du kan identificere, hvordan din forretning skaber størst mulig værdi i et bæredygtigt format. Den grønne omstilling kræver nye løsninger, og virksomheder skal være klar til ændringer. Alt efter hvordan de håndteres, kan de gøre ondt i økonomien eller bane vej for nye muligheder for forretningen. Kurset klæder dig på til at skabe de forretningsmæssigt mest bæredygtige beslutninger.
At udvikle en forretning bæredygtigt kræver at komme dybt ned i virksomhedens forretningsmodel og finde en bæredygtig retning, som er realistisk at gennemføre, og som giver værdi- og forretningsmæssig mening for virksomheden.
På kurset lærer du to tilgange til dette arbejde: Future Back og Present Forward. Dvs., du lærer, hvordan du kan angribe udfordringen (gradvist) ved at fokusere på de nuværende ressourcer, partnerskaber etc. og trinvis arbejde dig frem mod en grønnere forretning.
Herudover lærer du, hvordan du kan arbejde med radikal bæredygtig nytænkning af din forretning med de muligheder for konkurrencemæssige fordele, det indebærer. Men – det bliver jo desværre også mandag igen – og derfor lærer du også, hvordan du angriber barrierer som lock-in, mind-sets og din virksomheds afhængighed af dens veletablerede økosystem.
Kurset er for dig, der arbejder med forretningsudvikling. Du er f.eks. team- eller projektleder, forretningsudvikler eller funktionsleder. Kurset henvender sig til større virksomheder eller SMV’er med mindst 15 ansatte og er relevant for både offentlige og private virksomheder.
Vi sørger for at rammerne er i orden, så du kan fokusere på at lære
Kursusbevis
Erfaren underviser
Maks. 20 deltagere
Fuld forplejning
Øvelser og inddragelse
Casearbejde
Materiale på engelsk
Undervisning på dansk
Gratis parkering
Kurset starter med et digitalt selvstudie, som introducerer til generelle begreber og modeller for bæredygtighed. De 2 fysiske kursusdage ligger med 14 dages mellemrum, så du kan nå at forberede og arbejde med hjemmeopgaven. Undervisningen tager afsæt i eksempler, cases og gruppeopgaver, så du får rig mulighed for at sparre og diskutere med andre, der arbejder med lignende problemstillinger.
Ole er specialist i Design Thinking, Innovation Management, Business Model Innovation og teknologisk transformation. Ole har en PhD i Design Thinking og Disruptive Innovation fra DTU og Stanford University.
Martin er uddannet designingeniør fra DTU og har en Ph.d. i materiale- og overfladeteknologi. Han har undervist på Aalborg Universitet i konkrete metoder og processtyring indenfor Design Thinking, bæredygtighed og brugerinddragelse. Martin har i flere år undervist virksomheder i kreativitet og fejlangst. Han har desuden konkret erfaring som projektleder på museer og har en hands-on approach til udvikling og læring.
Taastrup 2. - 16. november 2023 | |
Aarhus 8. - 29. februar 2024 | |
Taastrup 16. april til 2. maj 2024 | |
Taastrup 30. oktober til 12. november 2024 | |
Aarhus 5. - 21. februar 2025 |
Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.
Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til data@teknologisk.dk