CASE | Kompetenceløft i Rudersdal kommune

Lars Ilsøe Mikkelsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 19 13.

Kompetenceløft i Rudersdal kommune

CASE | Kompetenceløft i Rudersdal kommune

4 min.

Over en 2-årig periode gennemførte Teknologisk Institut et omfattende kompetenceudviklingsprojekt for Rudersdal Kommunes i alt 4.500 medarbejdere.

I forbindelse med Trepartsforhandlingerne havde Rudersdal Kommune fået tildelt en økonomisk ramme på kr. 4.271.000,- til kompetenceudvikling. Opgaven blev udbudt i henhold til tilbudslovens regler og Teknologisk Institut vandt opgaven.

- Vi valgte Teknologisk Institut på grund af deres solide brand, og fordi deres størrelse og position i markedet gav kommunen sikkerhed, for at kurserne ville blive afholdt som planlagt. Desuden Teknologisk Institut i stand til at sætte sig ind i vores specielle behov for it-kurser og levere et komplekst produkt i en meget høj faglig kvalitet. De agerede meget professionelt. Samtidig afgav Teknologisk Institut økonomisk set det mest fordelagtige tilbud, udtaler Jan Weidekamp, Personalechef, Rudersdal Kommune.

Kompetenceudvalget i Kommunen havde besluttet at anvende midlerne til styrkelse af medarbejdernes IT-færdigheder. Dette skulle ske ved, at der blev tilbudt en række IT-kurser målrettet kommunens medarbejdere.

- Det var et krav til projektet, at det skulle være it-undervisning med nyt og anderledes indhold. Vi valgte i samarbejde med Teknologisk Institut at udvikle en række kurser, der løftede medarbejdernes it-kompetencer bredt set. Det skulle være interessant for medarbejderne, ikke bare i forhold til arbejdet, men også for dem som privatpersoner, siger Jan Weidekamp.

Målrettet alle typer af medarbejdere

IT-kurserne skulle tilbydes alle kommunens medarbejdere og skulle derfor være på et differentieret niveau, så alle målgrupper kunne nås. Den enkelte medarbejder skulle opleve en styrkelse af sine IT-færdigheder, uanset udgangspunktet. Kurserne blev derfor niveauopdelt på 

  • Introduktion for nye brugere 
  • Tips og Tricks til brugere

Kursusudbuddet bestod af 17 kurser med titler som ”Bliv dus med IT”, ”Internet – Kom godt i gang”, ”Facebook og andre sociale medier” og ”Nyheder i Office”.

Forløb med positiv modtagelse hos medarbejderne

Markedsføringen af projektet foregik ved, at kommunen afholdt en række orienteringsmøder, hvor Kommunaldirektøren opfordrede alle medarbejdere til at tilmelde sig de kurser, de ønskede, og hvor underviseren gennemgik kursusindholdet. Teknologisk Institut havde udarbejdet en brochure, hvori alle it-kurserne var beskrevet, og hvori kommunaldirektøren igen opfordrede alle medarbejdergrupper til at deltage på kurserne.

Kurserne blev taget godt imod af medarbejderne. Under projektet blev godt 2500 kursuspladser besat og i alt 961 medarbejdere deltog på kurser.

- Vi har generelt fået utroligt gode tilbagemeldinger fra medarbejderne. De oplevede, at kurserne var på et fagligt højt niveau, og samtidig lavet med øje for deres behov. De har generelt været meget tilfredse, siger Jan Weidekamp.

Desuden fremhæver Jan Weidekamp, at samtlige kurser blev varetaget af dygtige og professionelle undervisere. Medarbejderne har nu bl.a. lært at bruge kommunens intranet og er blevet bedre rustet til den stadig stigende digitalisering, der dels sker i kommunen, dels sker generelt i samfundet.

Et gnidningsfrit samarbejde

Teknologisk Institut, Uddannelse udviklede en brugervenlig kursusportal, som blev koblet direkte op til Rudersdal Kommunes intranet. På kursusportalen kunne alle ansatte se, hvilke kurser de kunne tilmelde sig og hvornår. Kursusadministrationen blev varetaget af Teknologisk Institut, Uddannelse i tæt samarbejde med HR-afdelingen i Rudersdal Kommune.

- Vi har haft et gnidningsfrit samarbejde med Teknologisk Institut i forhold til administrationen af kurserne. Der er ingen tvivl om det har været en positiv oplevelse såvel for mig som var teknisk ansvarlig for projektet, som for medarbejderne, siger Jan Weidekamp.

Har I behov for et firmakursus?

Firmakurser kan udgøre alt fra første spadestik til afslutningen på mindre eller større forandringsprocesser i organisationen. Hvert år deltager flere end 17.000 personer på Teknologisk Instituts arrangementer, der dækker en bred vifte af mere end 1.000 kurser, uddannelser og konferencer. Vi tilbyder både almindelige standardkurser samt skræddersyede kurser for jeres virksomhed. Er du blevet inspireret?