CASE | Vi uddanner erhvervslivets strategiske kommunikatører

Lars Ilsøe Mikkelsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 19 13.

Vi uddanner erhvervslivets strategiske kommunikatører

CASE | Vi uddanner erhvervslivets strategiske kommunikatører

3 min.

Mere end 200 professionelle kommunikatører fra private og offentlige virksomheder er blevet certificeret som strategiske kommunikationsrådgivere på Teknologisk Institut igennem uddannelsen Strategisk kommunikationsrådgiver.

LEO Pharma A/S er en af de virksomheder, der har sendt medarbejdere på uddannelsen for at styrke dem i at omstille sig fra hovedsageligt at producere tekster til i højere grad at rådgive om kommunikation – en omstilling der stiller nye krav til medarbejdernes kompetencer. Kommunikationskonsulent Ann Kathrine Kruuse Thomsen fra LEO Pharma A/S er en af dem der har gennemført uddannelsen som strategisk kommunikationsrådgiver.

- Jeg befandt mig ofte i situationer, hvor jeg skulle rådgive ledere om kommunikation på et strategisk niveau. Jeg har den kommunikationsfaglige baggrund i orden men oplevede ind i mellem, at jeg manglede lidt pondus over for lederne. Og da uddannelsen giver konkrete og brugbare værktøjer til at træde i karakter som strategisk rådgiver, kunne jeg selv og min leder se, at forløbet ville skabe værdi både for mig og virksomheden, siger kommunikationskonsulenten og fortsætter: Jeg er blevet bedre til hurtigt at træffe velovervejede beslutninger, og så har jeg ’rykket mig’ personligt som rådgiver. Fx har jeg fået værktøjer til at skelne mellem kritik af mig som person og af min rolle som rådgiver – en skelnen som gør det nemmere at håndtere modstand mod min faglige rådgivning. Det har gjort, at jeg i dag føler mig mere sikker som rådgiver.
 Styrket i at handle og skabe værdi

En stor del af undervisningen foregår som intensiv sparring i små hold med deltagelse af flere eksperter og beslutningstagere fra erhvervslivet. Deltagerne bliver løbende testet på deres praktiske formåen, så den nye teori bliver omsat til virkelighed.

- Flere gange blev vi stillet over for aktuelle udfordringer og dilemmaer, hvor vi skulle løse virkelige cases og inden for få timer være i stand til at præsentere strategier og realistiske løsninger for garvede virksomhedsledere. Man blev i den grad skubbet ud af sin tryghedszone, og det var utrolig brugbart og lærerigt, fortæller Ann Kathrine Kruuse Thomsen og fortsætter: Samtidig var det spændende at stå over for så fagligt dygtige undervisere, der evner at skabe et inspirerende og udviklende forløb med afsæt i den enkelte deltagers situation. Og så har jeg tilmed fået et godt fagligt netværk, som jeg kan bruge fremover, slutter Ann Kathrine Kruuse Thomsen.


Fakta

Efteruddannelsen som strategisk kommunikationsrådgiver er den eneste certificerende uddannelse inden for kommunikationsfeltet.


Har I behov for et firmakursus?

Firmakurser kan udgøre alt fra første spadestik til afslutningen på mindre eller større forandringsprocesser i organisationen. Hvert år deltager flere end 17.000 personer på Teknologisk Instituts arrangementer, der dækker en bred vifte af mere end 1000 kurser, uddannelser og konferencer. Vi tilbyder både almindelige standardkurser samt skræddersyede kurser for jeres virksomhed. Er du blevet inspireret?